ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Πέθανε ο εμβληματικός κιθαρίστας της πανκ Wilko Johnson

Βρετανία: Πέθανε ο εμβληματικός κιθαρίστας της πανκ Wilko Johnson

Βρετανία: Ο «ιππότης» της σειράς Game of Thrones έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών

Χτυπημένος από καρκίνο στο πάγκρεας έφυγε από τη ζωή στα 75 του χρόνια ο Wilko Johnson, εμβληματική μορφή της βρετανικής πανκ και πρωταγωνιστής στη σειρά Game of Thrones.

Ο διάσημος ηθοποιός και τραγουδιστής διαγνώστηκε το 2013 με τους γιατρούς να του δίνουν μόλις 10 μήνες ζωής, ωστόσο ο βρετανός καλλιτέχνης έζησε σχεδόν μία δεκαετία παραπάνω.

Το 2014 ο Wilko Johnson συνεργάστηκε με τον Roger Daltrey των Who και κυκλοφόρησε το άλμπουμ Going Back Home, ενώ την ίδια χρονιά υποβλήθηκε σε ένα δύσκολο χειρουργείο αφαίρεσης ενός όγκου τριών κιλών.

«Τώρα, ξοδεύω τον χρόνο μου για να συμβιβαστώ σταδιακά με την ιδέα ότι ο θάνατός μου δεν είναι επικείμενος, ότι θα συνεχίσω να ζω», είχε δηλώσει εκείνη τη χρονιά σε τελετή απονομής βραβείων.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από τον λογαριασμό του στο Twitter, όπου αναφέρεται πως ο Wilko Johnson έφυγε από τη ζωή την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι του.

Ο γιατρός Emmanuel Huguet που χειρούργησε τον Johnson δήλωσε: «Αισθάνομαι τιμή που γνώρισα τον Wilko. Ήταν για μένα πηγή αναζωογόνησης και βελτίωσης για τη ζωή μου. Όπως τόσοι άλλοι άνθρωποι, τον αγάπησα».

Ακολουθήστε το Newsbomb και στο κανάλι μας στο YouTube