ΚΟΣΜΟΣ

Kαμίλα: Δώρισε αρκουδάκια Paddington σε ευάλωτα παιδιά

Η Καμίλα πρόσφερε δώρα σε ευάλωτα παιδιά
Η Καμίλα πρόσφερε δώρα σε ευάλωτα παιδιά
ΑΡ

Η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου Γ' Καμίλα, επισκέφθηκε τον παιδικό σταθμό ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος και μοίρασε παιχνίδια, τιμώντας την μνήμη της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ

Η βασιλική σύζυγος Καμίλα παρέδωσε περισσότερα από 1.000 αρκουδάκια Paddington σε ευάλωτα παιδιά κατά την επίσκεψή της σε έναν από τους παιδικούς σταθμούς που διατηρεί το φιλανθρωπικό ίδρυμα Barnardo’s.

Πρόκειται για λούτρινα που είχαν αφήσει Βρετανοί έξω από τις κατοικίες της βασιλικής οικογένειας ως φόρο τιμής στην αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β'. Κάθε παιχνίδι καθαρίστηκε σχολαστικά πριν παραδοθεί στη φιλανθρωπική οργάνωση. Ο αγαπημένος φανταστικός αρκούδος, με το μπλε παλτό και το κόκκινο καπέλο, έγινε δημοφιλές δώρο- φόρος τιμής στην αείμνηστη μονάρχη, μετά τον θάνατό της τον Σεπτέμβριο, μετά το διάσημο πλέον σκετς της με τον Paddington για το πλατινένιο ιωβηλαίο.

H Kαμίλα στον βρεφονηπιακό σταθμό του ανατολικού ΛονδίνουΑΡ

Η Καμίλα έκανε επίσης «πικνίκ με αρκουδάκια», από το οποίο φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα σάντουιτς με μαρμελάδα, που...λατρεύει ο διάσημος αρκούδος. Συνοδευόμενη από τους ηθοποιούς Χιου Μπόνβιλ και Μάντλιν Χάρις, που πρωταγωνίστησαν στην κινηματογραφική μεταφορά των περιπετειών του Πάντινγκτον, η Καμίλα περιηγήθηκε στο νηπιαγωγείο, ξεναγήθηκε απο το προσωπικό και κάθισε με μικρούς μαθητές γύρω απο ένα τραπέζι.

Στη συνέχεια μίλησε επίσης με μια ομάδα μεγαλύτερων παιδιών που έπαιζαν με μπλε αφρό και τα ρώτησε: «Τι κάνουμε εδώ; Κάνουμε χάος; Μας αρέσει λίγο το χάος». Καθώς έφευγε, η Καμίλα είπε στα παιδιά και στο προσωπικό του βρεφονηπιακού σταθμού: «Ήταν χαρά μου βρω ένα σπίτι για αυτές τις αρκούδες, παρακαλώ να τις προσέχετε πολύ».

Μια φωτογραφία της Καμίλα ανάμεσα σε αρκούδους Paddington κοινοποιήθηκε στις 13 Οκτωβρίου για να σηματοδοτήσει την 64η επέτειο από την έκδοση του πρώτου βιβλίου. H βασιλική σύζυγος είναι προστάτης της οργάνωσης Barnardo's, ένα δώρο που είχε κάνει η αείμνηστη Ελισάβετ στην τότε Δούκισσα της Κορνουάλης το 2016.