ΚΟΣΜΟΣ

Συνάντηση Πούτιν με τον επικεφαλής της ρωσικής επιχείρησης

Συνάντηση Πούτιν με τον επικεφαλής της ρωσικής επιχείρησης
AP

Ρωσία: Ο Πούτιν συναντά τους επικεφαλής της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τους επικεφαλής της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, τη στιγμή που το ουκρανικό έδαφος αποτελούσε στόχο μαζικών ρωσικών βομβαρδισμών.

«Την Παρασκευή, ο πρόεδρος πέρασε ολόκληρη την ημέρα στο αρχηγείο των δυνάμεων που συμμετέχουν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωση.

Ο Πούτιν πραγματοποίησε συγκεκριμένα «συνάντηση» με τη συμμετοχή του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και του αρχηγού του επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βαλερί Γκερασίμοφ και είχε «ξεχωριστές συναντήσεις με τους διοικητές» διαφορετικών μονάδων του στρατού που συμμετέχουν στην επιχείρηση, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας για τις άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειές μας», δήλωσε ο Πούτιν, κατά τη συνάντηση, αποσπάσματα της οποίας μεταδόθηκαν σήμερα από τη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε ενώ η Ουκρανία επλήγη χθες από νέα ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα που προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.