ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Προφυλακιστέος ο 69χρονος για τη δολοφονία των τριών Κούρδων

Παρίσι: Προφυλακιστέος ο 69χρονος για τη δολοφονία των τριών Κούρδων
Ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι.

Γαλλία: Προφυλακιστέος ο μακελάρης για τη δολοφονία τριών Κούρδων σε κουρείο στο Παρίσι την περασμένη Παρασκευή.

Ο 69χρονος που μπούκαρε σε κουρείο στο Παρίσι και πυροβόλησε εν ψυχρώ και σκότωσε τρεις Κούρδους την περασμένη Παρασκευή κρίθηκε προφυλακιστέος. Στον δράστη ασκήθηκε ποινική δίωξη για μια σειρά αδικημάτων.

Όπως αναφέρει δικαστική πηγή της Γαλλίας, ο 69χρονος που ομολόγησε ότι τρέφει «παθολογικό μίσος για τους ξένους», μετά τη δολοφονία τριών από αυτών στο κουρείο στο Παρίσι, κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας λόγω της φυλής, της εθνότητας ή της θρησκείας του θύματος, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Ο 69χρονος σκότωσε μία γυναίκα, την Εμινέ Καρά, στέλεχος μιας γυναικείας κουρδικής οργάνωσης, καθώς και δύο άνδρες, μεταξύ των οποίων ήταν και ο καλλιτέχνης και πολιτικός πρόσφυγας, Μιρ Περβέρ. Τραυμάτισε επίσης τρεις άνδρες, τον έναν εκ των οποίων σοβαρά. Τα πέντε θύματα είχαν την τουρκική υπηκοότητα και το έκτο τη γαλλική.

Νωρίτερα σήμερα, άνθρωποι έκαναν πορεία στο Παρίσι στη μνήμη των θυμάτων ενώ, στο σημείο της επίθεσης οι διαδηλωτές τοποθέτησαν φωτογραφίες των θυμάτων, λουλούδια και αναμμένα κεριά.

Σχετικές ειδήσεις

Παρίσι: Βίντεο-ντοκουμέντο με τον μακελάρη - «Μισώ τους ξένους»

Παρίσι: Πήρε εξιτήριο από την ψυχιατρική κλινική ο 69χρονος

Παρίσι: Αποκάλυψε το ρατσιστικό του κίνητρο ο δράστης της επίθεσης