ΚΟΣΜΟΣ

Χάρι-Ουίλιαμ: Το «βέτο» τους στο γάμο του Καρόλου με την Καμίλα

Οι πρίγκιπες Χάρι και Ούλιαμ δεν ήθελαν να παντρευτεί ο πατέρας τους την Καμίλα
Οι πρίγκιπες Χάρι και Ούλιαμ δεν ήθελαν να παντρευτεί ο πατέρας τους την Καμίλα
ΑΡ

Ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχαν ζητήσει από τον πατέρα τους Κάρολο να μην παντρευτεί την Καμίλα, αποκαλύπτει στα απομνημονεύματά του με τίτλο «Spare» ο δούκας του Σάσεξ

Ο δούκας του Σάσεξ φέρεται να έγραψε στα απομνημονεύματά του ότι αρχικά φοβόταν πως η Καμίλα θα ήταν «σκληρή» όπως «όλες οι κακές μητριές στις ιστορίες». Στο βιβλίο με τίτλο «Spare» (Ο Αναπληρωματικός) ο πρίγκιπας Χάρι φέρεται να λέει ότι ο ίδιος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ζήτησαν από τον πατέρα τους, βασιλιά Κάρολο να μην παντρευτεί τη βασίλισσα Καμίλα μετά το θάνατο της μητέρας τους, της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Σε ένα απόσπασμα που διέρρευσε από τα απομνημονεύματα του, ο Χάρι λέει ότι τα δύο αδέρφια είχαν ιδιωτικές συναντήσεις με την Καμίλα σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει επίσημα ο Κάρολος την αγαπημένη του στους γιους του. Ο Χάρι λέει ότι αρχικά φοβόταν ότι η Καμίλα θα ήταν σαν μια κλασική «κακή μητριά».

«Θυμάμαι να αναρωτιέμαι... αν θα ήταν σκληρή μαζί μου, αν θα ήταν όπως όλες οι κακές μητριές στις ιστορίες», φέρεται να έγραψε ο Χάρι στο βιβλίο του. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι συναντήσεις πήγαν καλά και ο πρίγκιπας Χάρι και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ δεν ήταν αντίθετοι να έχει ο πατέρας τος μια ρομαντική σχέση με την Καμίλα. Δεν ήθελαν ωστόσο να κάνει το επόμενο βήμα με την «άλλη γυναίκα».

Ο Κάρολος και η Καμίλα παντρεύτηκαν τον Απρίλιο του 2005 και η Καμίλα έλαβε τον τίτλο της Δούκισσας της Κορνουάλης μετά την ένωσή τους. Μετά το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, ο Κάρολος έγινε βασιλιάς και η Καμίλα απέκτησε τον τιίτλο της «βασιλικής συζύγου». Λίγο πριν φύγει απο τη ζωή, η Βασίλισσα Ελισάβετ η Β φέρεται να είχε δώσει τις ευλογίες της στο ζεύγος.

Σε ανακοίνωσή της για τα 70 χρόνια στο θρόνο, η Ελισάβετ Β' ανακοίνωσε ότι ήθελε η Καμίλα να πάρει τον τίτλο της «βασιλικής συζύγου» όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς. Η Καμίλα είναι η πρώτη σύζυγος βασιλιά που δεν ονομάζεται βασίλισσα.«Θα θυμάμαι πάντα αυτό το χαμόγελο. Αυτό το χαμόγελο είναι αξέχαστο… Εκείνα τα υπέροχα γαλανά μάτια… όταν χαμογελά φωτίζουν ολόκληρο το πρόσωπό της», είχε πει για τη βασίλισσα η ίδια η Καμίλα.