ΚΟΣΜΟΣ

Η EE τα έβαλε με το Tik Tok: «Συμμορφωθείτε με τους κανονισμούς ή σας απαγορεύουμε»

Οι ευρωπαϊκές αρχές απειλούν το Tik Tok με απαγόρευση
Οι ευρωπαϊκές αρχές απειλούν το Tik Tok με απαγόρευση
ΑΡ

Tην πιθανότητα απαγόρευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει το TikTok, με τους ανήλικους χρήστες του να εκτίθενται σε ακατάλληλο περιεχόμενο

Η κινεζική εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης TikTok θα μπορούσε να αντιμετωπίσει απαγόρευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν δεν εντείνει τις προσπάθειες να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία της ΕΕ πριν από τον Σεπτέμβριο, προειδοποίησε ο ανώτατος αξιωματούχος που επιβλέπει την εσωτερική αγορά της ΕΕ.

Η TikTok πρέπει να ευθυγραμμίσει τις δραστηριότητές της με τον Νόμο για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες (DSA) της ΕΕ πολύ πριν από τη λήξη της προθεσμίας της 1ης Σεπτεμβρίου, είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Τιερί Μπρετόν στον CEO του κολοσσού Shou Zi Chew.

«Δεν θα διστάσουμε να υιοθετήσουμε το πλήρες φάσμα των κυρώσεων για να προστατεύσουμε τους πολίτες μας εάν οι έλεγχοι δεν δείξουν πλήρη συμμόρφωση», είπε ο Μπρετόν.Και πρόσθεσε: «Όσο νεότερο το κοινό, τότο μεγαλύτερη η ευθύνη. Δεν είναι αποδεκτό πίσω από φαινομενικά διασκεδαστικές και αβλαβείς λειτουργίες, οι χρήστες να αποκτούν πρόσβαση σε επιβλαβές και μερικές φορές ακόμη και απειλητικό για τη ζωή περιεχόμενο μέσα σε δευτερόλεπτα» πρόσθεσε ο Μπρετόν.

Η TikTok είπε σε απάντηση ότι δεσμεύεται στους κανονισμούς του DSA, ενώ παρλληλα επιχειρεί να περιγράψει τις προσπάθειές της να συμμορφωθεί με όλη τη νομοθεσία της ΕΕ, όπως τους κανόνες προστασίας δεδομένων GDPR και έναν κώδικα πρακτικής για την παραπληροφόρηση.

«Η ασφάλεια των χρηστών μας είναι πρωταρχικής σημασίας», έγραψε στο Twitter η Caroline Greer, διευθύντρια δημόσιας πολιτικής και κυβερνητικών σχέσεων του TikTok.Η πίεση στην εταιρεία αυξήθηκε μετά την παραδοχή της τον περασμένο μήνα ότι ορισμένοι από τους υπαλλήλους της είχαν αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών του TikTok δύο δημοσιογράφων για να προσπαθήσουν να εντοπίσουν την πηγή των διαρροών πληροφοριών στα μέσα ενημέρωσης.