ΚΟΣΜΟΣ

Xειραφετημένη στάση κρατά η Βαλερί Τριερβελέρ

Xειραφετημένη στάση κρατά η Βαλερί Τριερβελέρ

Πρότυπη στάση επιδεικνύει η νέα Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Βαλερί Τριερβελέρ η οποία δηλώνει ότι θα συνεχίσει να διαγράφει καριέρα στη δημοσιογραφία παρά τη σχέση της με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Η ίδια μάλιστα ανέφερε ότι ακολούθησε το παράδειγμα μίας από τις πιο δημοφιλείς Αμερικανίδες του 20ου αιώνα, την 'Ελενορ Ρούσβελτ.

«Μια δημοσιογράφος Πρώτη Κυρία δεν είναι κάτι καινούργιο», δήλωσε η Τριερβελέρ, σύντροφος του Ολάντ, στο πρώτο άρθρο της για το εβδομαδιαίο περιοδικό Paris Match μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Η 47χρονη Τριερβελέρ, που εργάζεται εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια ως δημοσιογράφος για το περιοδικό αυτό, έχει καταλήξει σε συμφωνία για να διατηρήσει τη δουλειά της μεταπηδώντας όμως από το πολιτικό στο πολιτιστικό ρεπορτάζ.

Το πρώτο βιβλίο που επέλεξε για να γράψει κριτική η Τριερβελέρ είναι το «Eleanor Roosevelt- First Lady and Rebel» (Έλενορ Ρούσβελτ- Πρώτη Κυρία και Επαναστάτρια).

Η Τριερβελέρ, που έχει δηλώσει ότι δε θέλει να περιοριστεί στον ρόλο «του δεύτερου βιολιού της Πρώτης Κυρίας», αναφέρθηκε στην κριτική της στην ανεξαρτησία που επέδειξε η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία Έλενορ Ρούσβελτ, η οποία αρνήθηκε να ζήσει σιωπηλά στη σκιά του προέδρου Φράνκλιν Ρούσβελτ.