ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Τουρκία: Σε «ασφαλή τοποθεσία» η μικρή Aya που γεννήθηκε μέσα στα συντρίμμια

Σεισμός Τουρκία: Σε «ασφαλή τοποθεσία» η μικρή Aya που γεννήθηκε μέσα στα συντρίμμια
Associated Press

Διαψεύδονται οι ισχυρισμοί για απόπειρα απαγωγής του μωρού από το νοσοκομείο.

Σε «ασφαλή τοποθεσία» μεταφέρθηκε από τις υγειονομικές αρχές η μικρή Aya από τη Συρία, που γεννήθηκε μέσα στα συντρίμμια από τον σεισμό.

Μετά τις αναφορές ότι κάποιοι ίσως προσπαθούσαν να την απαγάγουν, η Διεύθυνση Υγείας του Αφρίν έλαβε τα προληπτικά μέτρα για να προστατεύσει το κορίτσι.

Σύμφωνα με πηγές του BBC, τη Δευτέρα σημειώθηκε ένα βίαιο επεισόδιο στο νοσοκομείο, όπου μια νοσοκόμα, συνοδευόμενη από δύο ένοπλους άνδρες, φέρεται να χτύπησε τον διευθυντή.

Επομένως, οι αρχές θέλησαν να προφυλάξουν το μωρό από μια πιθανή παράνομη υιοθεσία.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Υγείας, Δρ Ahmad Hajj Hassan, διέψευσε τους ισχυρισμούς περί απόπειρας απαγωγής της μικρής Aya. «Οι ισχυρισμοί για απαγωγή ήταν μια παρεξήγηση. Αυτό ήταν ένα εντελώς εσωτερικό θέμα που σχετίζεται με το νοσοκομείο και δεν είχε καμία σχέση με το μωρό», είπε στο BBC.

Από την άλλη πλευρά, η ιστορία της μικρούλας έχει συγκινήσει πολύ κόσμο και χιλιάδες άνθρωποι προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν το μωρό την περασμένη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι η Διεύθυνση Υγείας είναι αποφασισμένη να δώσει προτεραιότητα στην ευημερία της Aya και να ενεργήσει προσεκτικά με τη διαδικασία της υιοθεσίας, σύμφωνα με την πηγή, καθώς οι γονείς της σκοτώθηκαν στο σεισμό.

Ο παιδίατρος που τη φρόντιζε, ο Δρ Χάνι Μαρούφ, είπε στο BBC την περασμένη Πέμπτη ότι η Aya έφτασε σε «κακή κατάσταση». «Είχε εξογκώματα, μώλωπες, ήταν κρύα και μετά βίας ανέπνεε», πρόσθεσε. Ανταποκρίθηκε στη θεραπεία και την επόμενη μέρα η κατάστασή της είχε σταθεροποιηθεί.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Khalid Attiah, είπε ότι η σύζυγός του θήλαζε την Aya μαζί με τη δική τους 4 μηνών κόρη και ότι θα τη φρόντιζαν μέχρι να υιοθετηθεί.