ΚΟΣΜΟΣ

Αιθιοπία: Ισόβια στη δρομέα που έβαλε να σκοτώσουν τον σύζυγό της

Αιθιοπία: Ισόβια στη δρομέα που έβαλε να σκοτώσουν τον σύζυγό της
AP photo

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η πρωταθλήτρια στίβου ημιαποστάσεων από την Αιθιοπία, Μπέσου Σάντο για τη δολοφονία του συζύγου της, Teshale Tamru, μαζί με τα αδέρφια της.

Η Μπέσου Σάντου, συνελήφθη από της Αρχές και ουσιαστικά ομολόγησε το έγκλημά της.

Τον περασμένο Αύγουστο ο σύζυγος δέχτηκε επίθεση από αγνώστους μέσα στο σπίτι του. Οι δράστες τον μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου με τις έρευνες της αστυνομία να «δείχνουν» πως επρόκειτο για πληρωμένους δολοφόνους. Στην πορεία των ερευνών οι αστυνομικοί ανακάλυψαν πως στη δολοφονία εκτός από την Σάντου εμπλέκονταν και τα αδέρφια της.

Τα αδέρφια της μάλιστα φέρεται να βοήθησαν στη μεταφορά του πτώματος, ώστε να εξαφανίσουν τα ίχνη του. Συνολικά στην υπόθεση δολοφονία εμπέκονται πέντε άτομα, με τους δύο εξ αυτών (τους πληρωμένους δολοφόνους) να αναζητούνται ακόμη από τις Αρχές.

Η Σάντο, κατά τη διάρκεια της δίκης ισχυρίστηκε πως ο σύζυγός της «έκανε ξόρκια στην οικογένειά μου, τα μητέρα μου, τα αδέλφια μου και εμένα για να καταστραφούμε». Τόσο η ίδια όσο και ο ένας αδερφός της, καταδικάστηκαν σε ισόβια.

H Σάντο υπήρξε για χρόνια πρωταθλήτρια Αιθιοπίας στα 1.500μ., ενώ εκτός από τους Ολυμπιακούς του Ρίο που είχε πάρει την 9η θέση στα 1.500 μέτρα, είχε εκπροσωπήσει τη χώρα της και στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα το 2015 και το 2017.

Διαβάστε επίσης:

Οργή κατά Μακρόν στη Γαλλία: Παρασημοφόρησε στα «κρυφά» τον Τζεφ Μπέζος

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε Ρώσους αξιωματούχους

Νορβηγία: Λιποτάκτης της Wagner συνελήφθη για καβγά έξω από μπαρ - Αποκαλύψεις για την οργάνωση