ΚΟΣΜΟΣ

«Valkyrie Miss Dior», μια εγκατάσταση για το show της κολεξιόν AW23 του Dior

«Valkyrie Miss Dior», μια εγκατάσταση για το show της κολεξιόν AW23 του Dior
Instagram

Κάτω από μια, μεγάλης κλίμακας, εγκατάσταση της Πορτογαλίδας καλλιτέχνιδος Joana Vasconcelos διεξήχθη το ντεφιλέ της κολεξιόν AW23 του Dior μέσα σε μια δομή που δημιουργήθηκε επί τούτου στον Jardin des Tuileries, στο Παρίσι.

Με μήκος 24 μέτρα και ύψος επτά μέτρα, η εγκατάσταση άκουγε στο όνομα «Valkyrie Miss Dior» και ήταν εξ ολοκλήρου φιλοτεχνημένη στο χέρι.

Η βάρους ενός τόνου εγκατάσταση απλωνόταν στο εσωτερικό της δομής: κυματοειδείς όγκοι εκτείνονταν πάνω από την πασαρέλα και σε διάφορα σημεία έπεφταν ως δάκρυα μέχρι το δάπεδο· τα υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν για την επιφάνειά της αντλήθηκαν από την κολεξιόν της Maria Grazia Chiuri, διευθύντριας δημιουργικού των γυναικείων κολεξιόν του οίκου.

Δείτε την gallery:

«Ενσωματώνοντας 20 διαφορετικά υφάσματα από την κολεξιόν, έρχεται σε διάλογο με τα μοντέλα όπως και με το κοινό, ωσάν χορογραφία» είπε η Vasconcelos. «Υμνεί τον διάλογο μεταξύ των ανθρώπινων σωμάτων, του κατοικημένου ενδύματος και του παρόντος χώρου. Μεταξύ υψηλής ραπτικής και εικαστικών τεχνών»

Η κολεξιόν ήταν φόρος τιμής, μεταξύ άλλων, και στην Catherine Dior, την αδελφή του Christian Dior, η οποία ήταν μέλος της Γαλλικής Αντίστασης και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής της στην καλλιέργεια και πώληση λουλουδιών ως μήνυμα ελπίδας.