Ισημερινός: Τουλάχιστον 12 νεκροί από τον σεισμό των 6,8 ρίχτερ

Ισημερινός: Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών (6,7 σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο). Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την πόλη Μπαλάο, στην επαρχία Γκάγιας, και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 66 χιλιόμετρα.

Ισημερινός: Τουλάχιστον 12 νεκροί από τον σεισμό των 6,8 ρίχτερ
Reuters
3'

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν και αρκετά κτήρια υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό των 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στο δυτικό τμήμα του Ισημερινού.

Ο σεισμός έγινε επίσης αισθητός στο βόρειο Περού.

Ο πρόεδρος του Ισημερινού Γκιγιέρμο Λάσο ζήτησε από τους πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και διαβεβαίωσε ότι έχουν κινητοποιηθεί συνεργεία στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS), ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών (6,7 σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο). Το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από την πόλη Μπαλάο, στην επαρχία Γκάγιας, και το εστιακό βάθος υπολογίζεται σε 66 χιλιόμετρα.

Το γραφείο της προεδρίας του Ισημερινού αναφέρει πως 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επαρχία Ελ Όρο και ένας θάνατος αναφέρθηκε στην επαρχία Ασουάι, ενώ αρκετοί τραυματίες έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία.

Πολλές είναι οι ζημιές σε σπίτια, σχολεία και κέντρα υγείας, ενώ δρόμοι έχουν αποκλειστεί λόγω κατολισθήσεων. Το αεροδρόμιο Σάντα Ρόσα υπέστη περιορισμένες φθορές, ωστόσο συνεχίστηκε κανονικά η λειτουργία του.

Σύμφωνα με την Γραμματεία Διαχείρισης Καταστροφών στην πόλη Κουένκα ένας τοίχος κατέρρευσε και καταπλάκωσε ένα όχημα, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος. Στην κοινότητα Ματσάλα, τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και κτήρια κατέρρευσαν, ενώ πολλά χωριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ζημιές αναφέρθηκαν και σε άλλες περιοχές, όπως σε ένα σουπερμάρκετ όπου κατέρρευσε ένας τοίχος.

Σύμφωνα με τη Γραμματεία, η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Petroecuador διέκοψε τις δραστηριότητές της και εκκένωσε πολλές εγκαταστάσεις της, για προληπτικούς λόγους.

«Όλοι τρέξαμε έξω στον δρόμο… φοβηθήκαμε πολύ», είπε ο Ερνέστο Αλβαράδο, ένας κάτοικος της Ίσλα Πούνια, ενός νησιού κοντά στο επίκεντρο του σεισμού όπου ορισμένα σπίτια κατέρρευσαν.

Μετά τον αρχικό σεισμό σημειώθηκαν δύο μικρότεροι μετασεισμοί.

Στις βόρειες επαρχίες του Περού, όπου έγινε αισθητός ο σεισμός, δεν υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα αναφορές για ζημιές ή θύματα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή
19:41ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στο Αγρίνιο