ΚΟΣΜΟΣ

Βασιλιάς Κάρολος: Πρώτη Γιορτή της Μητέρας χωρίς την Ελισάβετ - Η παιδική φωτογραφία που «ανέβασε»

Ο βασιλιάς Κάρολος με την αείμνηστη Ελισάβετ
Ο βασιλιάς Κάρολος με την αείμνηστη Ελισάβετ

Ο βασιλιάς Κάρολος γιόρτασε την πρώτη Ημέρα της Μητέρας, μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, κοινοποιώντας μία παιδική φωτογραφία με την «αγαπημένη του μαμά».

Ο βασιλιάς Κάρολος γιόρτασε την πρώτη Ημέρα της Μητέρας χωρίς τη Βασίλισσα Ελισάβετ, αποτίοντας φόρο τιμής στην «αγαπημένη του μαμά» που έφυγε από τη ζωή στις 8 Σεπτέμβρη του 2022 σε ηλικία 96 ετών.

Το Ηνωμένο Βασίλειο γιορτάζει την Ημέρα της Μητέρας, νωρίτερα απο τις περισσότερες χώρες, παράδοση που έχει τις ρίζες της στη χριστιανική τήρηση της Σαρακοστής, με την Κυριακή της Μητέρας να γιορτάζεται ακριβώς τρεις εβδομάδες πριν από την Κυριακή του Πάσχα.

Ο 74χρονος μονάρχης και η βασιλική σύζυγος Καμίλα έδειξαν την υποστήριξή τους σε άλλους που έχασαν γονείς στον λογαριασμό τους στο Instagram. Η πρώτη εικόνα στην κοινή τους ανάρτηση έδειχνε τον βασιλιά Κάρολο μικρό παιδί να στέκεται στην αγκαλιά της μητέρας του καθώς πόζαραν για μια φωτογραφία.

Φορώντας ένα λευκό φόρεμα με γιακά, ο Κάρολος σε βρεφική ηλικία χαμογελάει στην κάμερα και σφίγγει το χέρι της μητέρας του στην αχρονολόγητη εικόνα. Η βασίλισσα Ελισάβετ- πριγκίπισσα ακόμη εκείνη την εποχή - έδειχνε λαμπερή με ένα εφαρμοστό γκρι φόρεμα και ένα μαργαριταρένιο κολιέ. Η Ελισάβετ που ήταν μόλις 22 ετών όταν απέκτησε τον βασιλιά Κάρολο χαμογελάει επίσης με ένα ανοιχτό πορτοκαλί κραγιόν.

Στην ίδια ανάρτηση, η Καμίλα μοιράστηκε επίσης μια συγκινητική φωτογραφία με την αείμνηστη μητέρα της Rosalind Shand, η οποία πέθανε το 1994. Η εικόνα, που προέρχεται από την ιδιωτική οικογενειακή συλλογή της Καμίλα, δείχνει τη σύζυγο του Καρόλου ντυμένη με ένα έντονο κόκκινο σακάκι και χρυσό κολιέ καθώς ακτινοβολεί δίπλα στην αείμνηστη μητέρα της.

Η Rosalind -η οποία ήταν κόρη του τρίτου βαρόνου Ashcombe, Roland Cubitt έδειχνε επίσης λαμπερή με μία πουά μπλούζα και σκουλαρίκια μαργαριτάρια. Ο Κάρολος και η Καμίλα έγραψαν στη λεζάντα της ανάρτησης: «Σε όλες τις μητέρες παντού και σε εκείνους που μπορεί να τους λείπουν οι μαμάδες τους σήμερα, σας σκεφτόμαστε και σας ευχόμαστε μια ξεχωριστή Γιορτή της Μητέρας».

H βασιλική σύζυγος Καμίλα με τη μητέρα της το 1965

Η ανάρτηση έχει συγκεντρώσει χιλιάδες «like» από τότε που ανέβηκε τις πρώτες πρωινές ώρες - και οι θαυμαστές έδειξαν την υποστήριξή τους στα σχόλια. «Σας ευχαριστώ που μοιράζεστε αυτές τις υπέροχες φωτογραφίες, η πρώτη Γιορτή της Μητέρας χωρίς τη μαμά μας είναι τόσο δύσκολη, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είμαστε. Η σκέψη μας και στους δυο σας ». Ένας άλλος πρόσθεσε: «Η αείμνηστη Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ ζει και θα ζει πάντα στις καρδιές μας!».