ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Εφιάλτης για ζευγάρι στο Κολοράντο - Έκαναν τζακούζι και τους επιτέθηκε λιοντάρι

ΗΠΑ: Εφιάλτης για ζευγάρι στο Κολοράντο - Έκαναν τζακούζι και τους επιτέθηκε λιοντάρι
New York Post

ΗΠΑ: Οι αστυνομικοί εξακολουθούν να αναζητούν το λιοντάρι, μετά την καταγγελία που έκανε το ζευγάρι, ενώ έχουν ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση και να ενημερώσουν την υπηρεσία σε περίπτωση που αντιληφθούν το ζώο.

Ακριβά κόστισε η ρομαντική βραδιά στο τζακούζι για ένα ζευγάρι σε περιοχή του Κολοράντο των ΗΠΑ που δέχθηκε επίθεση από λιοντάρι.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένα ζευγάρι βρισκόταν έξω από την ενοικιαζόμενη κατοικία στην οποία διέμεναν, στο δάσος και απολάμβαναν ρομαντικές στιγμές, ή τουλάχιστον έτσι νόμιζαν, σε εξωτερικό τζακούζι και εντελώς ξαφνικά ο άνδρας ένιωσε κάτι να αρπάζει το κεφάλι του.

Αυτό που ένιωσε δεν ήταν άλλο από ένα «ορεινό λιοντάρι» ή αλλιώς “mountain lion”, το οποίο επιτέθηκε στον άνδρα την ώρα που βρισκόταν μέσα στο υδρομασάζ.

Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το βράδυ, με την σύζυγο του άνδρα να πετάει νερό στο ζώο για να το τρομάξει, ενώ στη συνέχεια βγήκαν και οι δύο από το τζακούζι και πήραν έναν φακό, τον οποίο έστρεψαν προς το ζώο προκειμένου να το απομακρύνουν.

Το ζώο ενοχλημένο από το φως υποχώρησε γύρω στα 20 μέτρα και ενώ το ζευγάρι συνέχισε να φωνάζει εκείνο τους παρακολουθούσε από έναν κοντινό λόφο, μέχρι να φύγει οριστικά από το σημείο και να εξαφανιστεί μέσα στο δάσος.

Στη συνέχεια ο άνδρας και η σύζυγός του σε κατάσταση σοκ ειδοποίησαν την υπηρεσία Πάρκων και Άγριας Ζωής του Κολοράντο.

Όταν αξιωματικοί της υπηρεσίας έφτασαν στο σημείο, ο άνδρας είχε ήδη καθαρίσει τις πληγές του, οι οποίες ευτυχώς δεν ήταν σοβαρές, ενώ το ζώο είχε τραπεί σε φυγή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας New York Post, οι αστυνομικοί εξακολουθούν να αναζητούν το λιοντάρι, μετά την καταγγελία που έκανε το ζευγάρι, ενώ έχουν ενημερώσει τους κατοίκους της περιοχής να είναι σε επαγρύπνηση και να ενημερώσουν την υπηρεσία σε περίπτωση που αντιληφθούν το ζώο.

Ο υπεύθυνος άγριας ζωής της περιοχής Σον Σέπερντ δήλωσε για το περιστατικό: «Πιστεύουμε ότι είναι πιθανό το λιοντάρι να είδε το κεφάλι του άνδρα να κινείται στο σκοτάδι στο επίπεδο του εδάφους, αλλά δεν αναγνώρισε τους ανθρώπους στο τζακούζι. Το ζευγάρι έκανε το σωστό κάνοντας θόρυβο και φωτίζοντας το λιοντάρι».

Ο άνδρας ευτυχώς γλίτωσε με μόνο τέσσερις επιφανειακές γρατζουνιές στην κορυφή του κεφαλιού του και δίπλα στα αυτιά του.