ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο 21χρονος που συνελήφθη για την διαρροή απόρρητων εγγράφων

ΗΠΑ: Αυτός είναι ο 21χρονος που συνελήφθη για την διαρροή απόρρητων εγγράφων

ΗΠΑ: Ο 21χρονος Τζακ Τεϊσέιρα, μέλος της Εθνοφρουράς φέρετι να έχει συλληφθεί, ενώ αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από το FBI

Συνελήφθη ο 21χρονος ο οποίος είναι ύποπτος για την διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από τα διεθνή μέσα.

Η Telegraph αναφέρει συγκεκριμένα πως έξι περίπου πράκτορες του FBI εισέβαλαν στην οικεία του νεαρού για τον οποίο πιστεύεται ότι εμπλέκεται στην διαρροή των απόρρητων εγγράφων από το Πεντάγωνο.

Λίγο αργότερα το FBI ανακοίνωσε ότι έχει προχωρήσει σε μία σύλληψη για την υπόθεση, ενώ αναμένεται επίσημη ενημέρωση.

Ο 21χρονος Τζακ Τεϊσέιρα, μέλος της Εθνοφρουράς φέρετι να έχει ήδη συλληφθεί, με το Associdated Press να μιλάει για «επιθυμία του FBI να ανακρίνει μέλος της Εθνοφρουράς της Αεροπορίας στη Μασαχουσέτη».

Το υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως έχει ξεκινήσει επίσημη ποινική έρευνα, ενώ το Πεντάγωνο αξιολογεί τη ζημιά που προκάλεσε η διαρροή των απόρρητων πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Όπως είχαν αναφέρει οι New York Times, επικαλούμενοι έγγραφα και συνεντεύξεις που εξέτασαν, ο Τεϊσέιρα είναι αρχηγός της διαδικτυακής ομάδας συγκεκριμένα της Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας 20 - 30 ατόμων, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα και τα βιντεοπαιχνίδια.

Σε δημοσίευμα της Washington Post δίνονται επιπλέον στοιχεία για τον νεαρό που έκανε την διαρροή, καθώς αναφέρεται ότι εμφανιζόταν με τα αρχικά OG, δηλαδή Original Gangster.

Στην εφημερίδα μίλησε ένα από τα μέλη της ομάδας, που περιέγραψε τον 21χρονο ως ένα άτομο το οποίο απολάμβανε τον απόλυτο σεβασμό εντός της ομάδας.

«Είναι γυμνασμένος. Έχει όπλα. Είναι εκπαιδευμένος. Όλα όσα περιμένει κανείς να συναντήσει σε ένα τέτοιο σκηνικό που θυμίζει ταινία» είπε χαρακτηριστικά ένα μέλος της ομάδας, ο οποίος είναι κάτω των 18 ετών και μίλησε στην εφημερίδα Washington Post αφού έδωσε την σχετική άδεια η μητέρα του.

Πάντως ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν νωρίτερα δήλωσε ότι οι ερευνητές πλησίαζαν την πηγή της διαρροής. «Δεν ανησυχώ για τη διαρροή, ανησυχώ που συνέβη, αλλά δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος από αυτήν που να γνωρίζω».