ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία από ναυάγιο στην Αυστραλία

Τραγωδία από ναυάγιο στην Αυστραλία
Συνεχίζεται η αναζήτηση για επιζώντες από το ναυάγιο ενός πλεούμενου γεμάτου με πρόσφυγες που επρόκειτο να ζητήσουν άσυλο στην Αυστραλία...

Συνεχίζεται η αναζήτηση για επιζώντες από το ναυάγιο ενός πλεούμενου γεμάτου με πρόσφυγες που επρόκειτο να ζητήσουν άσυλο στην Αυστραλία το οποίο κομματιάστηκε όταν έπεσε ακυβέρνητο σε βράχια στο Νησί των Χριστουγέννων, στα ανοικτά της χώρας--αξιωματούχοι εξέφραζαν φόβους ότι τα θύματα ενδέχεται να ξεπεράσουν τα 50.

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι, περιλαμβανομένων παιδιών, είναι επιβεβαιωμένο ότι έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν έπεσε στα βράχια.

Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας, Κρις Μπόουεν , δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα γνωστό πόσοι ακριβώς επίδοξοι μετανάστες, που πιστεύεται ότι είχαν ξεκινήσει από το Ιράκ και το Ιράν, βρίσκονταν στο πλοίο. "Επιζώντες λένε ότι ήταν από 70 έως και 100", είπε σε εγχώριο ραδιοφωνικό σταθμό .

Μέχρι στιγμής είναι γνωστό ότι έχουν διασωθεί 42 άνθρωποι, με δύο γυναίκες να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο του Περθ όπου μεταφέρθηκαν αεροπορικώς.


Κάτοικοι του νησιού είπαν ότι παρακολουθούσαν από τα σπίτια τους σε λόφους καθώς εκτυλισσόταν η τραγωδία "Παιδιά είχαν πέσει στο νερό. . . ήταν ένα μικρό παιδί με σωσίβιο που έπλεε με το πρόσωπο στο νερό πολλή ώρα. . . νεκρό προφανώς", δήλωσε ο Σάιμον Πρινς, καταστηματάρχης στην περιοχή. "Είναι κάτι που δεν θα μπορέσω να το ξεχάσω εύκολα", πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τον ξύπνησαν οι κραυγές απόγνωσης των θυμάτων κι έτρεξε να βοηθήσει, αλλά οι ισχυροί άνεμοι και τα ρεύματα έσπρωχναν τα σωσίβια που έριχνε στο νερό στην βραχώδη, απόκρημνη ακτή.


Η πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ, που διέκοψε τις διακοπές της, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον υπουργό Μετανάστευσης για το θέμα σήμερα Πέμπτη, καθώς οι δεκάδες θάνατοι εντείνουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση να αμβλύνει την πολιτική της στο ζήτημα.

Η Γκίλαρντ παραδέχθηκε ότι το μεταναστευτικό είναι από τα "πιο διχαστικά" ζητήματα στη χώρα, έπαιξε κρίσιμο ρόλο στις εκλογές και βρίσκεται ξανά στην κορυφή της ατζέντας.

Ροή Ειδήσεων