ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: «Θαύμα» με νεκρή καλόγρια που δεν λιώνει στο Μιζούρι - Ουρές πιστών (vid)

ΗΠΑ: «Θαύμα» με νεκρή καλόγρια που δεν λιώνει στο Μιζούρι - Ουρές πιστών (vid)

Πιστοί από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ – ανάμεσά τους και μικρά παιδιά – κάνουν ουρές στην εκκλησία για να δουν με τα μάτια τους το... θαύμα

Το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού πιστών έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στην μικρή πόλη Γκάουερ του Μιζούρι των ΗΠΑ ένα φημολογούμενο... θαύμα με αποτέλεσμα να προσέρχονται πολλοί για να προσκυνήσουν την σορό της αδελφή Ουλελμίνα – ιδρύτριας του τάγματος των Βενεδικτίνων της Μαρίας – η οποία πέθανε το 2019 και το λείψανό της παραμένει σχεδόν άθικτο.

Η εκταφή της σορού της αδελφής Ουλελμίνα Λάνκαστερ πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο, προκειμένου να ενταφιαστεί εκ νέου σε ένα παρεκκλήσι.

Ωστόσο, έκπληκτες οι μοναχές του τάγματος διαπίστωσαν ότι η σορός «έχει αποσυντεθεί ελάχιστα» από το 2019, δηλαδή τη χρονιά που ενταφιάστηκε - ακόμα και το ράσο της βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση».

Όπως γίνεται συνήθως σε τέτοια περιστατικά, η καλοδιατηρημένη σορός της νεκρής καλόγριας έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην καθολική κοινότητα.

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αποτελεί «σημάδι αγιότητας» και άλλοι θεωρούν πως πρόκειται για ένα όχι και τόσο σπάνιο φαινόμενο, που μπορεί να εξηγηθεί με βάση τη λογική.

Προς το παρόν, η αδελφή Ουλελμίνα εκτίθεται στο κοινό χωρίς προστατευτικό τζάμι.

Πιστοί από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ – ανάμεσά τους και μικρά παιδιά – κάνουν ουρές στην εκκλησία για να δουν με τα μάτια τους το θαύμα και δεν διστάζουν μάλιστα να αγγίξουν την μουμιοποιημένη σορό…