ΚΟΣΜΟΣ

Στην Αθήνα, την Πέμπτη, η 56η συνεδρίαση της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Στην Αθήνα, την Πέμπτη, η 56η συνεδρίαση της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης

Οι προβολείς του Συμβουλίου της Ευρώπης θα πέσουν στην Αθήνα την Πέμπτη για τη συνεδρίαση της Τράπεζας Ανάπτυξης του Οργανισμού. 

Η Αθήνα θα φιλοξενήσει στις 8 Ιουνίου τη φετινή κοινή συνεδρίαση της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενός πολυμερούς αναπτυξιακού οργανισμού με αποκλειστικά κοινωνική αποστολή.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα είναι ένα από τα 8 ιδρυτικά μέλη της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Έχουν εγκριθεί στην Ελλάδα 5,8 εκατ. τα οποία αφορούν σε επιχορηγήσεις από το Ταμείο Μεταναστών και Προσφύγων, για τη στήριξη της Ελλάδας στη φιλοξενία μεταναστών.

Στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει η γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς.

Στο περιθώριο αυτής της κοινής συνεδρίασης, θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής του χρηματικού έπαθλου του ετήσιου διαγωνισμού για την αναγνώριση και επιβράβευση αξιόλογων συνεισφορών στην κοινωνική συνοχή.

Το 2023 Βραβείο Κοινωνικής Συνοχής της Τράπεζας Ανάπτυξης του Συμβουλίου της Ευρώπης θα απονείμει, για πρώτη φορά, βραβεία ύψους 35.000 ευρώ σε τρία έργα που αντιμετωπίζουν πιεστικά κοινωνικά ζητήματα και συμβάλλουν σημαντικά στην κοινωνική συνοχή με καινοτόμο και αποτελεσματικό τρόπο στις 42 χώρες-μέλη του Οργανισμού .

Ο νικητής του διαγωνισμού θα λάβει βραβείο 25.000 ευρώ και δύο άλλα άξια έργα 5.000 ευρώ το καθένα.Μια επιτροπή προεπιλογής, αποτελούμενη από τρία μέλη του προσωπικού της CEB με εμπειρία στα κοινωνικά έργα, τη βιωσιμότητα και την αξιολόγηση, εξέτασε όλες τις υποψήφιες συμμετοχές και τις αξιολόγησε με βάση τα κριτήρια του αντίκτυπου, της βιωσιμότητας και της καινοτομίας.