ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Αναχαίτισε τρία βρετανικά μαχητικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα

maxitika
Αρχείου AP

Τα περιστατικά που αφορούν ρωσικά και δυτικά αεροσκάφη έχουν πολλαπλασιαστεί πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική τους τελευταίους μήνες

Την αναχαίτιση τριών βρετανικών μαχητικών αεροσκαφών πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα από δύο ρωσικά πολεμικά, ενώ πλησίαζαν τα ρωσικά σύνορα ανακοίνωσε η Μόσχα.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τα εμπλεκόμενα αεροσκάφη ήταν δύο Typhoon συνοδευόμενα από ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος RC-135.

«Τα ρωσικά αεροπλάνα επέστρεψαν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο τους. Δεν υπήρξε παραβίαση των ρωσικών συνόρων», δήλωσε το υπουργείο.

Τα περιστατικά που αφορούν ρωσικά και δυτικά αεροσκάφη έχουν πολλαπλασιαστεί πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική τους τελευταίους μήνες.

Τον Μάιο, η Μόσχα δήλωσε ότι είχε αναχαιτίσει τέσσερα αμερικανικά βομβαρδιστικά πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα σε δύο ξεχωριστά περιστατικά σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Η Ρωσία επιστράτευσε επίσης πολεμικά αεροσκάφη για να αναχαιτίσει γαλλικά, γερμανικά και πολωνικά αεροσκάφη.

Τον Απρίλιο, ένα αμερικανικό στρατιωτικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper MQ-9 συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα μετά από μια εμπλοκή για την οποία η Ουάσινγκτον κατηγόρησε δύο ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.