ΚΟΣΜΟΣ

Ξεκίνησε το πείραμα της NASA: Κλείστηκαν στην αποικία Mars Dune Alpha οι 4 εθελοντές

Ξεκίνησε το πείραμα της NASA: Κλείστηκαν στην αποικία Mars Dune Alpha οι 4 εθελοντές

NASA: Τα μέλη του πληρώματος θα ζουν και θα εργάζονται απομονωνόμενοι από το έξω κόσμο, σαν να ήταν πραγματικοί άποικοι του πλανήτη Άρη για 387 ημέρες.

Τέσσερις επιλεγμένοι εθελοντές, την περασμένη Κυριακή μπήκαν στην Mars Dune Alpha. Οι εθελοντές που επιλέχθηκαν «βάσει των συνήθων κριτηρίων της NASA για τους υποψήφιους αστροναύτες» μπήκαν στην «αποικία προσομοίωσης» της μελλοντικής ζωής στον Άρη, η οποία στήθηκε από τη NASA μέσα στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον στο Χιούστον.

Οι εθελοντές θα ζήσουν μέσα στο όρια της αποικίας αυτής για 378 ημέρες. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, τα μέλη του πληρώματος θα ζουν και θα εργάζονται απομονωμένοι από τον έξω, γήινο κόσμο, σα να ήταν πραγματικοί άποικοι του Κοκκίνου Πλανήτη.

Οι εθελοντές, θα αναλάβουν καθήκοντα όπως προσομοιώσεις διαστημικών περιπάτων, χρήση της εικονικής πραγματικότητας και επιστημονική έρευνα, ενώ θα πληρωθούν κανονικά.

Οι εθελοντές θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουν σημαντικές προκλήσεις μεταξύ των οποίων η αντιμετώπιση προβλημάτων στον εξοπλισμό καθώς και περιορισμένη επικοινωνία με τον έξω κόσμο και όριο στα εφόδια.

Η αποικία Mars Dune Alpha είναι μια μονάδα εμβαδού 600 τετραγωνικών μέτρων που φτιάχτηκε από τρισδιάστατο εκτυπωτή. Στην εγκατάσταση υπάρχουν ατομικά δωμάτια, κουζίνα, δύο τουαλέτες, γυμναστήριο και χώρος για καλλιέργειες.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Ποιος ήταν ο 17χρονος Nahel, ο θάνατος του οποίου βύθισε στο χάος τη χώρα

Βραζιλία: Δικαστική απόφαση για Μπολσονάρο - Δεν μπορεί να είναι υποψήφιος έως το 2030

Μολδαβία: Συνελήφθη ο 43χρονος Τατζίκος που άνοιξε πυρ στο αεροδρόμιο - Δύο νεκροί, ένας τραυματίας