ΚΟΣΜΟΣ

Μαρία Μενούνος: Φωτογραφίζεται δείχνοντας τα σημάδια της εγχείρησης - Βλέπω τις ουλές και χαμογελάω

Μαρία Μενούνος: Φωτογραφίζεται δείχνοντας τα σημάδια της εγχείρησης - Βλέπω τις ουλές και χαμογελάω
Instagram

Την περασμένη Κυριακή 9 Ιουλίου, η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια Μαρία Μενούνος δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται τα σημάδια από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε.

Σε μία συγκλονιστική αποκάλυψη είχε προχωρήσει η Μαρία Μενούνος τον Μάιο ανακοινώνοντας πως διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας.

Την περασμένη Κυριακή 9 Ιουλίου, η Ελληνοαμερικανίδα παρουσιάστρια δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται τα σημάδια από την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε.

Στη φωτογραφία που ανήρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ποζάρει μπροστά σε καθρέφτη φορώντας ένα μαγιό και δείχνει τα σημάδια στην κοιλιά της, ενώ στη λεζάντα που συνοδεύει την φωτογραφία γράφει:

«Κοιτάζω πίσω στη χειρουργική επέμβαση νωρίτερα φέτος και είμαι ευγνώμων για τη δύναμη με την οποία με ευλόγησε ο Θεός για να τα καταφέρω και φυσικά για όλους τους όμορφους ανθρώπους που έστειλε για να με βοηθήσουν! Τώρα βλέπω τις ουλές που αντηλιάζω προσεκτικά για να τις προστατέψω και χαμογελάω».

Σε συνέντευξή της στο περιοδικό «People» Τον Μάιο είχε αποκαλύψει οτι τον Ιανουάριο διαγνώστηκε με καρκίνο στο πάγκρεας, στο στάδιο 2. Η παρουσιάστρια υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και οι γιατροί αφαίρεσαν έναν όγκο 3,9 εκατοστών.

«Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν μέρη να πάνε, ώστε να προλάβουν αυτά τα πράγματα. Δεν μπορείς να αφήσεις τον φόβο να σε εμποδίζει. Πέρασα εκείνη τη φάση που φοβήθηκα κι εγώ, αλλά ευτυχώς στάθηκα τυχερή, γιατί το κατάλαβα νωρίς» δήλωσε.

Να σημειώσουμε πως αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Μαρία Μενούνος περνάει τόσο σοβαρή περιπέτεια υγείας, καθώς το 2017 είχε υποβληθεί ξανά σε θεραπεία μετά από διάγνωση με καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο.

«Ένιωθα τόσο καλά μετά την πρώτη διάγνωση, αφού είχα ξεπεράσει το πρόβλημα, οπότε στη δεύτερη διάγνωση ήταν λες και με χαστούκισαν στο πρόσωπο. Ούρλιαζα από τον πόνο, ήμουν απαρηγόρητη» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως τα πρώτα συμπτώματα που παρουσίασε ήταν δυνατές κράμπες στα πόδια.

Πριν την διάγνωση του καρκίνου στο πάγκρεας οι γιατροί θεωρούσαν πως οι πόνοι της οφείλονταν στον διαβήτη τύπου 1 από τον οποίο πάσχει.

«Μέχρι τον Οκτώβριο έπρεπε να κάνω καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης και να φοράω ένα μόνιτορ για τη μέτρηση της γλυκόζης. Ένιωθα καλά, έλεγα "τι άλλο μπορεί να πάει στραβά;". Για ένα διάστημα οι πόνοι βελτιώθηκαν, αλλά λίγο καιρό αργότερα, επέστρεψα στο νοσοκομείο με ακόμα πιο έντονο πόνο, σαν κάποιος να έσκιζε το μέσα μου» εξηγεί.

«Η μαγνητική αποκάλυψε μία μάζα 3,9 εκατ. στο πάγκρεάς μου, η οποία επρόκειτο τελικά για νευροενδοκρινικό όγκο δευτέρου σταδίου, δηλαδή μια μορφή καρκίνου. Έλεγα "πώς γίνεται να είχα όγκο στον εγκέφαλο και τώρα καρκίνο στο πάγκρεας;". Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ είναι ότι έρχεται ένα μωρό. Ήταν εξαιρετικά επώδυνο, αλλά έπρεπε να γίνω καλά» προσθέτει.

Από το πλευρό της καθόλη τη διάρκεια της περιπέτειάς της δεν έλειψαν ούτε ο σύζυγος αλλά ουτε και ο πατέρας της, ενώ η Μαρία Μενούνος είναι πλέον σε καλή κατάσταση σύμφωνα με τον γιατρό της Ράιαν Αρόνιν από το UCLA χωρίς να υπάρχει ανάγκη να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία ή κάποια άλλη θεραπεία για την επόμενη πενταετία.