ΚΟΣΜΟΣ

Αγωνία στη Γαλλία: Ολοκληρώνεται η επίγεια έρευνα για τον 2χρονο Εμίλ - Στο «σκοτάδι» η αστυνομία

Τερματίζονται οι επίγειες έρευνες για τον εντοπισμό του Εμίλ στη Γαλλία
Τερματίζονται οι επίγειες έρευνες για τον εντοπισμό του Εμίλ στη Γαλλία

Γαλλία: Οι ανακριτές πιστεύουν ότι είναι απίθανο ο μικρός Εμίλ να εξαφανίστηκε μόνος του, αλλά παραδέχονται ότι έχουν σημειώσει ελάχιστη πρόοδο κατά τη διάρκεια της επίγειας έρευνας.

Η έρευνα για το αγνοούμενο αγοράκι στις γαλλικές Άλπεις ολοκληρώνεται σήμερα (13/7) ανακοίνωσε η αστυνομία, μετά από μία τελευταία προσπάθεια για τον εντοπισμό του που δεν καρποφόρησε. Ο μικρός που ονομάζεται Εμίλ, εθεάθη τελευταία φορά να περπατά στο δρόμο κοντά στο σπίτι των παππούδων του από δύο αυτόπτες μάρτυρες το απόγευμα του Σαββάτου (8/7), σύμφωνα με τις αρχές.

Ατύχημα ; Απαγωγή; Ανθρωποκτονία; Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμα τι συνέβη στον μικρό Εμίλ. Η οικογένεια ζει σε ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό με περίπου 20 κατοίκους λίγο έξω από το Βερνέ στην περιφέρεια Alpes-de-Haute-Provence μεταξύ Γκρενόμπλ και Νίκαιας. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τερματίζει τη φυσική της έρευνα για το αγόρι και αντ' αυτού προχωρά σε μια ενδελεχή εξέταση των πληροφοριών που έχουν συλλέξει μέχρι στιγμής.

Ο Ρεμί Αβόν ο εισαγγελέας του Digne-les-Bains, δήλωσε: «Η δικαστική έρευνα για τα αίτια της εξαφάνισης θα συνεχιστεί». Παραδέχτηκε επίσης ότι υπήρχαν πολύ λίγες ενδείξεις για την εξαφάνιση του μικρού παιδιού και πρόσθεσε ότι μια κηλίδα αίματος που βρέθηκε σε ένα αυτοκίνητο είχε σταλεί για ανάλυση, αλλά ανακαλύφθηκε ότι ήταν από ζώο.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στη νομική πτυχή. Η εθνική μονάδα έρευνας, που αποτελείται από 25 χωροφύλακες, που υποστηρίζεται από το Ινστιτούτο Εγκληματικών Ερευνών της Εθνικής Χωροφυλακής (IRCGN), πρέπει να αναλύσει «σημαντική μάζα πληροφοριών και στοιχείων που συλλέχθηκαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες».

Προηγουμένως, αστυνομία και χωροφύλακες είχαν εισέλθει σε κάθε κτίριο του μικρού οικισμού όπου χάθηκε ο Εμίλ - και περίπου 500 εθελοντές βοήθησαν στην έρευνα, «χτενίζοντας» τα δάση και τα χωράφια που περιβάλλουν το χωριό.

Πηγή: Sky News