ΚΟΣΜΟΣ

Bερολίνο: Mέλος εγκληματικής οικογένειας κάνει έκκληση για το εξαφανισμένο λιοντάρι

Συναγερμός για λιοντάρι στο Βερολίνο
Συναγερμός για λιοντάρι στο Βερολίνο
ΑΡ

Μέλος μιας διαβόητης εγκληματικής οικογένειας του Βερολίνου προσέφερε τη βοήθειά του για τον εντοπισμό ενός λιονταριού που φέρεται να περιπλανιέται στα προάστια του Βερολίνου. Ειναι ειδικός στα μεγάλα αιλουροειδή και καλεί τις αρχές να μην το πυροβολήσουν

Η αστυνομία ψάχνει εδώ και τουλάχιστον μία ημέρα ένα θηλυκό λιοντάρι, μετά την ειδοποίηση ότι ένα άγριο ζώο κυκλοφορεί ελεύθερο στα περίχωρα της γερμανικής πρωτεύουσας. Τώρα, ο γιος του αρχηγού της οικογένειας Remmo είπε ότι μπορεί να «οδηγήσει τη λέαινα πίσω στο σπίτι της». Ο Firas Remmo προέτρεψε τις αρχές να μην πυροβολήσουν το πλάσμα.

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ζήτησε από όποιον έχει πληροφορίες για το πού βρίσκεται το ζώο «να τον ενημερώσει πρώτα» για να μπορέσει να παρέμβει «πριν την πυροβολήσει κάποιος ηλίθιος». Δεν είναι η πρώτη φορά που τον συνδέουν με μεγάλα αιλουροειδή. Τον Δεκέμβριο, δημοσίευσε ένα βίντεο στο διαδίκτυο με τον εαυτό του και μία τίγρη και τη λεζάντα «το νέο μου αγαπημένο κατοικίδιο», εγκαινιάζοντας αστυνομική έρευνα.

Δεν είναι ακόμα σαφές εάν το ζώο που αναζητείται είναι λέαινα, καθώς δεν έχουν βρεθεί αποτυπώματα ποδιών ή υλικό DNA, όπως ζωικά απόβλητα, στις περιοχές όπου υποτίθεται ότι εντοπίστηκε το ζώο. Ωστόσο, η αστυνομία είπε στο BBC ότι πιστεύει ότι ένα βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως από την περιοχή Kleinmachnow είναι αυθεντικό.

Δύο αστυνομικοί είδαν το ζώο περίπου 20 μέτρα μακριά τη νύχτα της Πέμπτης και το αναγνώρισαν ως «μεγάλη γάτα». Άλλοι δεν είναι τόσο σίγουροι. Ένας ειδικός είπε στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό RBB του Βερολίνου ότι, από πλάνα που είχε δει, το ζώο μοιάζει περισσότερο με κάπρο, κάτι που συνηθίζεται στην περιοχή.

Τοπικοί ζωολογικοί κήποι, καταφύγια ζώων και τσίρκα είπαν ότι κανένα λιοντάρι δεν έχει δραπετεύσει από τις εγκαταστάσεις τους. Οι ειδικοί καλούν τους ανθρώπους που συναντούν λιοντάρι να μην τρέξουν μακριά, αλλά να αποφύγουν την οπτική επαφή

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του ζώου εντάθηκαν σήμερα το πρωί, αφού περιορίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας μετά από σύσταση ειδικών. Περίπου 120 αστυνομικοί και ειδικοί σε θέματα άγριας ζωής, όπως κτηνίατροι, ερευνούν τώρα τοπικές δασώδεις περιοχές. Χρησιμοποιούνται επίσης drones, ελικόπτερα και θερμικές κάμερες

Ο δήμαρχος του Kleinmachnow Michael Grubert είπε ότι ο πρώτος στόχος της αποστολής για τον εντοπισμό του ζώου ήταν η σύλληψή του, αλλά ότι «άλλα μέτρα θα ληφθούν από αστυνομικούς μόνο εάν τεθεί σε κίνδυνο η ζωή τους ή άλλων». Περίπου δώδεκα πιθανές εμφανίσεις του ζώου αναφέρθηκαν στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της νύχτας, συμπεριλαμβανομένης της πλούσιας περιοχής Zehlendorf, η οποία βρίσκεται εντός των συνόρων της πόλης του Βερολίνου.

Ο Πολ Λαντάου, ο οποίος ζει στην περιοχή, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι αρχικά νόμιζε ότι επρόκειτο για οπλισμένο, επικίνδυνο άνθρωπο. «Στην αρχή δεν ήταν ξεκάθαρο ότι επρόκειτο για μια λέαινα ή ένα άγριο ζώο, απλώς είπαν να κρατάτε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά και να μην αφήνετε κανέναν στο σπίτι», είπε. «Λοιπόν, πιστεύαμε ότι επρόκειτο για άνθρωπο, όχι για ζώο».

Οι κάτοικοι κλήθηκαν επίσης να προστατεύουν τα κατοικίδιά τους και να αποφεύγουν τις δασικές εκτάσεις. Ο ειδικός στα άγρια ζώα, Χέριμπερτ Χόφερ, από το Ινστιτούτο Έρευνας Ζωολογικών Κήπων και Άγριας Ζωής του Βερολίνου Leibniz, δήλωσε στο Reuters ότι όποιος συναντά άγριο ζώο θα πρέπει να σταματήσει αντί να το βάλει στα πόδια.

«Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε, αν είναι δυνατόν, να γυρίζετε την πλάτη σας στο ζώο. Και επίσης θα πρέπει να αποφεύγετε να κοιτάτε το ζώο απευθείας στα μάτια». Οι αρχές είχαν επικεντρώσει την έρευνά τους σε μια μεγάλη περιοχή δίπλα σε ένα δάσος όπου οι άνθρωποι περπατούν τα σκυλιά τους, καθώς νόμιζαν ότι η λέαινα μπορεί να κοιμόταν εκεί.

Ενώ είναι παράνομο να κρατάς μεγάλες γάτες ιδιωτικά στο Βερολίνο, είναι δυνατό στο γειτονικό κρατίδιο του Βραδεμβούργου - το κρατίδιο που περικυκλώνει την πρωτεύουσα της Γερμανίας. Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει πιστοποιητικό και να πληροί άλλες αυστηρές απαιτήσεις, είπε στη γερμανική τηλεόραση Deutsche Welle.

Η Vanessa Amoroso, επικεφαλής της μονάδας εμπορίου άγριων ζώων στο Four Paws, είπε ότι οι διαφορετικοί νόμοι σε όλη την Ευρώπη κάνουν το εμπόριο μεγάλων γατών πολύ πιο εύκολο, καθώς επιτρέπονται ως κατοικίδια σε πολλές χώρες. Κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να ρυθμίσει τη νομοθεσία για την εμπορία και διατήρηση εξωτικών ζώων.

«Η θέση της Γερμανίας ως μία από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο για άγρια ζώα ως κατοικίδια απαιτεί αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ευκολίας με την οποία οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να αποκτήσουν ζώα μέσω διαδικτυακών πλατφορμών και ανταλλαγών», πρόσθεσε.