ΚΟΣΜΟΣ

Ρίσι Σούνακ: Η βαθύπλουτη πεθερά του παίρνει ταπεράκι με φαγητό στο εστιατόριο

Ρίσι Σούνακ: Η βαθύπλουτη πεθερά του παίρνει ταπεράκι με φαγητό στο εστιατόριο

Το σχόλιο της πεθεράς του Ρίσι Σούνακ έγινε viral στα social media

Πολλά σχόλια έχει προκαλέσει στην Μεγάλη Βρετανία η χορτοφάγος πεθερά του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, η οποία αποκάλυψε πως παίρνει το δικό της φαγητό μαζί της όπου πηγαίνει - ακόμα και στο εστιατόριπ - λόγω μιας θεωρίας για το … κουτάλι.

Η 72χρονη Σούντα Μούρτι, σύζυγος του δισεκατομμυριούχου ιδρυτή της εταιρείας τεχνολογίας «Infosys» περιγράφει τον εαυτό της ως «καθαρή χορτοφάγο» - που σημαίνει ότι δεν τρώει ούτε αυγά.

Η θεωρία για το κουτάλι

Στην εκπομπή φαγητού «Khaane Mein Kya Hai?» η Μούρτι είπε αποκάλυψε πως «ένας από τους μεγαλύτερους φόβους της είναι πως το ίδιο κουτάλι μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί για χορτοφαγικά και μη χορτοφαγικά πιάτα».

«Έτσι, όταν ταξιδεύω, αναζητώ ένα αμιγώς χορτοφαγικό εστιατόριο. Και κουβαλάω μαζί μου μια ολόκληρη τσάντα με φαγητό» είπε.

Viral το σχόλιο

Το σχόλιο αυτό έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τις απόψεις να διίστανται μεταξύ εκείνων που την επικρίνουν και εκείνων που την υποστηρίζουν.

Η κοινωνική επιστήμονας Janaki Srinivasan έγραψε στο Twitter: « Η χορτοφαγία όπως ασκείται στην Ινδία είναι συνυφασμένη με την τάξη των καστών. Ως προσωπική επιλογή, έχει μόνο μία γραμμή άμυνας - είναι θέμα συνήθειας, η οποία είναι δύσκολο να σπάσει ακόμη και αν αναγνωρίσουμε την θεμελίωσή της».