ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στις ΗΠΑ: Κακοποίησαν μέχρι θανάτου τον 5χρονο γιο τους - «Ο εγκέφαλός του... εξαφανίστηκε»

Ζευγάρι κακοποίησε μέχρι θανάτου 5χρονο αγόρι
Ζευγάρι κακοποίησε μέχρι θανάτου 5χρονο αγόρι

Η Λόρεν και ο Τζέικομπ Μαλομπέρτι κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία μετά τον φρικτό θάνατο που υπέστη στα χέρια τους, ο υιοθετημένος 5χρονος Λάντον

Η μητέρα ενός 5χρονου αγοριού από την Πενσυλβάνια που πέθανε τον Φεβρουάριο και ο σύζυγός της συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για τη δολοφονία του αγοριού την περασμένη εβδομάδα, αφού οι γιατροί είπαν ότι έδειξε σημάδια φρικτής κακοποίησης και βασανιστηρίων. Η Λόρεν και ο Τζέικομπ Μαλομπέρτι απο το Ντέλμοντ κατηγορήθηκαν για ανθρωποκτονία για τον θάνατο του μικρού Λάντον Μαλομπέρτι στις 7 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Γουέστμορελαντ.

«Ο Λάντον είχε αμβλύ τραύμα στο κεφάλι τον λαιμό και τα άκρα του», είπε η εισαγγελέας της κομητείας Γουέστμορλαντ Νικόλ Ζικαρέλι σε συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε τις κατηγορίες. Το ζευγάρι μετέφερε το καλυμμένο με μώλωπες παιδί στο νοσοκομείο στις 30 Ιανουαρίου αφού έχασε τις αισθήσεις του.

Το αγόρι πέθανε περίπου μια εβδομάδα αργότερα. Ο μικρός Λάντον υπέστη «σοβαρή κακοποίηση» που τον άφησε ανίκανο να σταθεί, να φάει ή να πιει στα χέρια της θετής οικογένειάς του. Στη συνέχεια, οι γονείς ξεκίνησαν μια εκστρατεία GoFundMe , η οποία συγκέντρωσε περισσότερα από 5.000 δολάρια για τα έξοδα κηδείας του παιδιού, είπαν οι ερευνητές

Ένας γιατρός στο Νοσοκομείο Παίδων UPMC είπε ότι ο 5χρονος υπέστη τρεις εγκεφαλικές αιμορραγίες και ο εγκέφαλος του «εξαφανίστηκε», σύμφωνα με μια ποινική καταγγελία που έλαβε το WPXI-TV.

Ο μικρός Λάντον λάτρευε να παίζει με τα φορτηγά του, να τραγουδάει μουσική κάντρι και να τρώει τουρσί, σύμφωνα με τη νεκρολογία του. Η Λόρεν και ο σύζυγός της, ένας 33χρονος υπάλληλος στο σωφρονιστικό κέντρο Fayette State, περίμεναν μια ολόκληρη μέρα για να μεταφέρουν το αγόρι στο νοσοκομείο και είπαν στους γιατρούς ότι απλώς «τρελάθηκε από τον κορονοϊό έναν μήνα πριν», ανέφερε η καταγγελία.

Οι γιατροί είπαν ότι το παιδί είχε μώλωπες νέους και παλιούς και στοιχεία τραύματος από «πολλαπλά επεισόδια σωματικής κακοποίησης». «Τα τραύματά του προκάλεσαν σημαντικό πόνο τη στιγμή που τους προκλήθηκαν, με δυσλειτουργία, συμπεριλαμβανομένης της αδυναμίας να σταθεί όρθιος, της αδυναμίας να φάει ή να πιει και να χάσει τις αισθήσεις του», ανέφερε η καταγγελία.

Χτυπούσε το παιδί με γυμνά χέρια και μια ξύλινη κουτάλα, φέρεται να είπαν στην αστυνομία τα αδέρφια του, καθώς η 34χρονη Λόρεν, έτρεφε ένα άσβεστο μίσος για το αγόρι, σύμφωνα με συνεντεύξεις και μηνύματα κειμένου που αναφέρθηκαν στο έγγραφο του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πέντε αδέρφια του είπαν στην αστυνομία ότι τον χτυπούσε με το χέρι της και μία ξύλινη κουτάλα ή με ένα μπουκάλι ψεκασμού κι ενώ εκείνος έκλαιγε εκείνη θύμωνε περισσότερο, ανέφερε ο τοπικός σταθμός ειδήσεων.

Τα άλλα παιδιά είπαν ότι η μητέρα τους χτυπούσε τον Λάντον μόνο επειδή «δεν μάθαινε το μάθημά του» και οι πρώην συνάδελφοι της γυναίκας είπαν ότι «μισούσε» τον γιο της και τον αποκαλούσε «δύσκολο να τον αγαπήσει κανείς», σύμφωνα με την καταγγελία. Τα μηνύματα μεταξύ του ζευγαριού από τον Απρίλιο του 2022 μέχρι το θάνατο του αγοριού «ήταν γεμάτα περιφρόνηση» για το παιδί, είπαν οι ερευνητές. Κάποτε η Λόρεν είχε πει ότι «θα τον σκότωνε», ανέφερε το CBS-Pittsburgh.

Η σελίδα GoFundMe δημιουργήθηκε από τη Λόρεν Μαλομπέρτι και επεδίωκε να συγκεντρώσει 3.000 δολάρια για την κάλυψη των νομικών εξόδων και των εξόδων κηδείας. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντέλμοντ T,.Τζ. Κλόμπουτσαρ, δήλωσε ότι «δεν αντιμετώπισε ποτέ τέτοιο περιστατικό» στα 25 χρόνια του στο τμήμα.

Εκτός από την εγκληματική ανθρωποκτονία, η μητέρα του αγοριού κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία πρώτου βαθμού, θέτοντας σε κίνδυνο την ευημερία των παιδιών, δύο κατηγορίες για βαριά επίθεση κατά παιδιού και εγκληματική συνωμοσία.

Ο σύζυγός της κατηγορήθηκε για τα ίδια εγκλήματα εκτός από τη δολοφονία πρώτου βαθμού. Και οι δύο αρνήθηκαν την εγγύηση και κρατούνται στη φυλακή της κομητείας Westmoreland. Θα επιστρέψουν στο δικαστήριο στις 8 Αυγούστου. «Ο Λάντον υπέστη κακοποίηση και τραύμα κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του», είπε ο Ζικαρέλι «Σκοπεύουμε να φωτίσουμε αυτή την υπόθεση με την αξιοπρέπεια και την τιμή που του αξίζει».