ΚΟΣΜΟΣ

Διαφανές ριντώ καλύπτει το νέο θέατρο της Λουκέρνης που προτείνει το γραφείο Graber Pulver

Διαφανές ριντώ καλύπτει το νέο θέατρο της Λουκέρνης που προτείνει το γραφείο Graber Pulver

Το θέατρο χωρίζεται σε τρεις διακριτές σκηνές

Φιλόδοξη είναι η πρόταση του ελβετικού αρχιτεκτονικού γραφείου Graber Pulver Architecten AG για νέο θέατρο στη Λουκέρνη το οποίο θα φιλοξενεί παραστάσεις όπερας, θεάτρου και χορού. Οι αρχιτέκτονες τοποθετούν το θέατρο στις όχθες του ποταμού Reuss ακριβώς δίπλα στην εκκλησία του 17ου αιώνα των Ιησουιτών St. Francis Cavier. «Παιγνιώδης ευθύτητα, εορταστικότητα και ειλικρινής χάρη χαρακτηρίζουν την έκφραση αυτού του σημαντικού χώρου εκδηλώσεων» σχολίασαν.

Σχεδίασαν την πρωτόγνωρη πρόσοψη του νέου θεάτρου ως ένα δυναμικό ριντώ μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού κόσμου. Στη διάρκεια της μέρας, αυτό το «πέπλο» εξασφαλίζει σκιά και ιδιωτικότητα για τους εσωτερικούς χώρους ενώ το βράδυ φως το διαπερνά προς τα έξω μεταμορφώνοντας το αρχιτεκτόνημα σε έναν φανό στην ακροποταμιά με απαλή λάμψη.

Δείτε την gallery:

Το θέατρο χωρίζεται σε τρεις διακριτές σκηνές, κάθε μία με το δικό της φουαγιέ για να φιλοξενούνται ξεχωριστά όπερα, θέατρο και χορός· κάθε σκηνή είναι σε διαφορετικό όροφο για να λειτουργεί ανεξάρτητα η μία από την άλλη.