ΚΟΣΜΟΣ

Ρίσι Σούνακ: Ακτιβιστές κατέλαβαν το σπίτι του στο Γιορκσάιρ και το κάλυψαν με μαύρα πανιά (vid)

Ρίσι Σούνακ: Ακτιβιστές κατέλαβαν το σπίτι του στο Γιορκσάιρ και το κάλυψαν με μαύρα πανιά (vid)

Ο Φίλιπ Έβανς, εκπρόσωπος της Greenpeace στο Ηνωμένο Βασίλειο για το κλίμα, δήλωσε σήμερα: «Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα ο πρωθυπουργός μας να είναι ηγέτης του κλίματος, όχι εμπρηστής για το κλίμα».

Τέσσερις ακτιβιστές της Greenpeace ανέβηκαν σήμερα στην ταράτσα του σπιτιού του Rishi Sunak για να διαμαρτυρηθούν για την υποστήριξή του για μια μεγάλη επέκταση των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα.

Οι διαδηλωτές σκαρφάλωσαν στην έπαυλη αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών στο Ρίτσμοντ του Βόρειου Γιορκσάιρ ενώ την ίδια στιγμή, δύο ακόμη ακτιβιστές στο έδαφος άνοιξαν ένα πανό με τις λέξεις "Rishi Sunak - Oil Profits or Our Future?".

Να σημειωθεί ότι ο Σουνάκ δεν βρίσκεται αυτές τις μέρες στο συγκεκριμένο σπίτι αφού έφυγε χθες για οικογενειακές διακοπές στις ΗΠΑ με τη σύζυγό του Ακσάτα Μέρτι και τις κόρες τους Κρίσνα, 12 ετών, και Ανούσκα, 10 ετών.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να περάσει περίπου δέκα ημέρες στο εξωτερικό στη Δυτική Ακτή και θα επισκεφθεί την Disneyland στην Καλιφόρνια - αφήνοντας τον Oliver Dowden επικεφαλής του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Φίλιπ Έβανς, εκπρόσωπος της Greenpeace στο Ηνωμένο Βασίλειο για το κλίμα, δήλωσε σήμερα: «Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα ο πρωθυπουργός μας να είναι ηγέτης του κλίματος, όχι εμπρηστής για το κλίμα. «Όπως οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες καταστρέφουν σπίτια και ζωές σε όλο τον κόσμο, ο Sunak δεσμεύεται για μια τεράστια επέκταση των γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου. «Φαίνεται πολύ χαρούμενος που κρατά έναν πυρσό στον πλανήτη, αν μπορεί να κερδίσει μερικούς πολιτικούς πόντους σπέρνοντας διχασμό γύρω από το κλίμα σε αυτή τη χώρα. Αυτό είναι κυνικό πέρα ​​από κάθε πεποίθηση».