ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Η πρόεδρος του εκδοτικού οίκου του Harry Potter βρήκε φρικτό θάνατο μπροστά στα παιδιά της

Ιταλία: Η πρόεδρος του εκδοτικού οίκου του Harry Potter βρήκε φρικτό θάνατο μπροστά στα παιδιά της

Ιταλία: Η πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Bloomsbury, Άντριεν Βόγκαν, σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια του συζύγου και των δύο μικρών παιδιών της, όταν το ταχύπλοο στο οποίο επέβαινε, έπεσε σε ιστιοφόρο ανοιχτά των ακτών της Ιταλίας.

Η 45χρονη Αντριέν Βόγκαν επισκεπτόταν την Ιταλία με τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά όταν έπεσε στη θάλασσα κατά τη διάρκεια ενός δυστυχήματος με πλοίο στα ανοιχτά της ακτής του Αμάλφι.

Η Βον έγινε επικεφαλής του Bloomsbury USA, το οποίο εκδίδει τα βιβλία του Χάρι Πότερ στην Αμερική, τον Σεπτέμβριο του 2021. Έκανε διακοπές στην Ιταλία με την οικογένειά της, τομ σύζυγό της Μάικ Γουάιτ και τα παιδιά τους Λιάνα και Μέισον, 12 και 8 ετών - όταν ενεπλάκη σε σύγκρουση με σκάφος σε νερά κοντά στη Νάπολη.

Η Βον και η οικογένειά της είχαν νοικιάσει ένα ταχύπλοο μήκους εννέα μέτρων για να εξερευνήσουν τον κόλπο όταν το σκάφος συγκρούστηκε με ένα ιστιοφόρο μήκους 45 μέτρων με το όνομα «Tortuga», το οποίο μετέφερε περίπου 80 άτομα, συμπεριλαμβανομένων Γερμανών και Αμερικανών τουριστών που γιόρταζαν ένα γάμο εν πλω. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Βον έπεσε στο νερό και χτυπήθηκε από την προπέλα του σκάφους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Eνώ οι διασώστες έφτασαν αμέσως στο σημείο και μετέφεραν τη Βον στη στεριά για ιατρική περίθαλψη, διαπιστώθηκε ο θάνατός της πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με ελικόπτερο. Ο σύζυγός της, ο οποίος είχε πέσει επίσης στο νερό, υπέστη τραυματισμό στο χέρι, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αλλά επέζησε αφού μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο.

Τα παιδιά δεν τραυματίστηκαν στο ατύχημα, αν και σύμφωνα με πληροφορίες πανικοβλήθηκαν και υπέστησαν σοκ, όταν είδαν τη μητέρα τους στο νερό.

Οι εισαγγελείς στο Σαλέρνο, την περιοχή όπου συνέβη το περιστατικό, έχουν ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό. Το τεστ ναρκωτικών του κυβερνήτη που οδηγούσε το σκάφος που προσέλαβε η Βον αποδείχθηκε θετικός σε ναρκωτικά και αλκοόλ, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.