ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Συνελήφθησαν μέλη αναρχικής οργάνωσης

Ιταλία: Συνελήφθησαν μέλη αναρχικής οργάνωσης

Ιταλία: Τέσσερα μέλη μιας ιταλικής αναρχικής οργάνωσης ύποπτα για τρομοκρατία συνελήφθησαν και πέντε άλλα τέθηκαν υπό δικαστικό έλεγχο, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Γένοβας (βόρεια Ιταλία) υπογραμμίζοντας πως η οργάνωση διατηρούσε σχέσεις με αναρχικά κινήματα στο εξωτερικό.

Η αστυνομία διέλυσε αυτή την οργάνωση, η οποία εξασφάλιζε «τη διανομή μιας λαθραίας έκδοσης (...) που κυκλοφορούσε δύο φορές το μήνα και είχε γίνει το κύριο εργαλείο προώθησης και διάδοσης του πιο αδιάλλακτου αναρχικού λόγου», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία.

Οι εννέα ύποπτοι, ηλικίας από 27 ως 56 ετών, κατηγορούνται για «υποκίνηση και υπεράσπιση της τρομοκρατίας».

Πάντα σύμφωνα με την εισαγγελία, η ομάδα τους συνδέεται με την οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» (FAI/FRI), η τρομοκρατική φύση της οποίας έχει αναγνωριστεί σε δικαστικές αποφάσεις και η οποία προωθεί «άμεσες δράσεις (πράξεις βίας) με στόχο την καταστροφή του κράτους».

Η οργάνωση επεδίωκε επίσης «έναν αναρχικό αγώνα σε διεθνές επίπεδο μέσω της ενίσχυσης των σχέσεων με ανατρεπτικά αναρχικά άτομα και οργανώσεις που επιχειρούν στο εξωτερικό».

Μία από τις τελευταίες δράσεις των ιταλικών αναρχικών κύκλων ανάγεται στο 2012: δύο άτομα είχαν πραγματοποιήσει τότε επίθεση εναντίον του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Ansaldo Nucleare, θυγατρικής της γιγάντιας εταιρείας του ιταλικού δημοσίου Finmeccanica, τραυματίζοντάς τον στα πόδια. Η FAI είχε εξηγήσει τότε πως ήθελε να καταγγείλει το ρόλο της επιχείρησης αυτής στον πυρηνικό τομέα και να εκδικηθεί για αναρχικούς που είχαν φυλακιστεί στην Ελλάδα.

Ο ένας από τους εννέα σημερινούς υπόπτους διατηρούσε εξάλλου επαφές με έναν από τους δράστες αυτής της επίθεσης, τον Αλφρέντο Κόσπιτο, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε κάθειρξη 30 ετών και πιστεύεται πως ήταν ο αρχηγός μιας άλλης οργάνωσης αναρχικών που ευθύνεται για παγιδευμένα πακέτα και για διάφορες επιθέσεις εναντίον των αρχών πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Στην έκδοσή τους, οι αναρχικοί ανέφεραν ότι θα «πλήξουν ανθρώπινους στόχους», ότι «ακονίζουν τα μαχαίρια» για να «κάνουν να επιστρέψει ο φόβος», ότι θα «καταστρέψουν το κράτος και την εξουσία» και ότι θα «επιτεθούν σε κάθε τομέα παραγωγής και πώλησης όπλων».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Σινέντ Ο Κόνορ: Πλήθος κόσμου για το «τελευταίο αντίο» στο παραθαλάσσιο καταφύγιό της στην Ιρλανδία

Νεπάλ: Τουλάχιστον 38 άνθρωποι νεκροί από κατολισθήσεις και πλημμύρες

ΗΠΑ: Πέθανε στα 58 του ο DJ Casper - Είχε κάνει παγκόσμια επιτυχία με το Cha Cha Slide