ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Πώς «έριξε» την πρώην σύζυγό του Grimes - To...κόλπο που έκανε στο δεύτερο ραντεβού

O Έλον Μασκ και η Grimes
O Έλον Μασκ και η Grimes
ΑΡ

Ο Έλον Μασκ προσπαθούσε να εντυπωσιάσει την πρώην σύζυγό του Grimes με το σύστημα αυτόνομης οδήγησης της Tesla

Η βιογραφία του Walter Isaacson για τον ιδιοκτήτη του X (πρώην Twitter) Έλον Μασκ αποκαλύπτει πώς προσέλκυσε την Καναδή τραγουδίστρια Grimes επιδεικνύοντας τη λειτουργία Autopilot του Tesla. Ο μεγιστάνας προσπάθησε σκληρά να εντυπωσιάσει την καλλιτέχνη, όταν άρχισαν να βγαίνουν, φθάνοντας στο σημείο να οδηγεί το Tesla του «χωρίς χέρια και με καλυμμένα μάτια» σύμφωνα με αποσπάσματα από το νέο βιβλίο.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου ραντεβού τους το 2018, ο 52χρονος Μασκ, έβγαλε τα χέρια του από το τιμόνι και κάλυψε τα μάτια του με αυτά, σε μια προσπάθεια να δείξει τη λειτουργία Autopilot του αυτοκινήτου του και πόσο γρήγορα επιτάχυνε, γράφει ο Isaacson. «Καθώς την οδηγούσε σε ένα εστιατόριο, έδειξε πόσο γρήγορα το αυτοκίνητο επιτάχυνε, μετά έβγαλε τα χέρια του από το τιμόνι, κάλυψε τα μάτια του και την άφησε να ζήσει... τον αυτόματο πιλότο», έγραψε ο Isaacson σε ένα απόσπασμα που μοιράστηκε ο συγγραφέας.

«Σκέφτηκα, ω θεέ μου, αυτός ο τύπος είναι τρελός», είπε η Grimes, 35 ετών, στον Isaacson. «Το αυτοκίνητο έδινε σήμα και άλλαζε λωρίδα από μόνο του. Έμοιαζε σαν σκηνή βγαλμένη από ταινία της Marvel.»

Η Tesla δεν συμβουλεύει τους οδηγούς να χειρίζονται τα οχήματά της με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με το εγχειρίδιο κατόχου του Model Y. «Η κάμερα καμπίνας μπορεί να προσδιορίσει την απροσεξία του οδηγού και να παρέχει ηχητικές ειδοποιήσεις, για να σας υπενθυμίσει να κρατάτε τα μάτια σας στο δρόμο όταν ενεργοποιείται ο Αυτόματος πιλότος» αναφέρεται στο εγχειρίδιο.

Σύμφωνα με τον Isaacson, ο Μασκ και η Γκράιμς συνδέθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το 2018 όταν ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX ζήτησε από την καλλιτέχνη» να βγουν δείπνο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει το τριετές ειδύλλιό τους.

Μετά τον χωρισμό του από την ηθοποιό Άμπερ Χερντ, ο Mασκ επικοινώνησε με την Grimes στο Twitter, αφού απόλαυσε ένα κοινό λογοπαίγνιο για ένα πείραμα σκέψης. Οι δυο τους απόλαυσαν το πρώτο τους ραντεβού αφού ο Μασκ κάλεσε τη Grimes να πετάξει στο εργοστάσιό του Tesla στο Φρέμοντ της Καλιφόρνια, όπου «απλώς περπατούσαμε στο πάτωμα όλη τη νύχτα και τον έβλεπα να προσπαθεί να διορθώσει τα πράγματα», είπε η καλλιτέχνης.

Το επόμενο βράδυ, ο μεγιστάνας πήρε την τραγουδίστρια των "Oblivion" για δείπνο και την πήγε στο συναρπαστικό ταξίδι με το Tesla του. Κατά τη διάρκεια του ραντεβού, ο συγγραφέας γράφει ότι όταν η Grimes συνέκρινε τον Μασκ με τον Γκάνταλφ, τον ισχυρό μάγο από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, εκείνος δοκίμασε τις γνώσεις της για την επική σειρά φαντασίας κάνοντάς της ένα τεστ το οποίο πέρασε.

«Αυτό είχε σημασία για μένα», είπε ο Μασκ στο συγγραφέα. Η Grimes, της οποίας το πραγματικό όνομα είναι Claire Elise Boucher, έδωσε αργότερα στη Mασκ ένα κουτί με οστά ζώων που συγκέντρωσε ως δώρο. «Και έτσι στη ζωή του Μασκ την άνοιξη του 2018, εν μέσω του συναισθηματικού τσουνάμι που προκλήθηκε από τον χωρισμό του με την Άμπερ Χερντ, μπήκε ένα μωσαίκό ήχων, η Claire Boucher, γνωστή ως Grimes, μια έξυπνη και συναρπαστική καλλιτέχνιδα της οποίας η εμφάνιση θα οδηγούσε σε νέα παιδιά, σχέση, ακόμα και μια δημόσια διαμάχη με έναν ράπερ», έγραψε ο Isaacson για την έναρξη της σχέσης.

Ο Μασκ και η Grimes είχαν σχέση για τρία χρόνια. Eκείνη γέννησε το πρώτο τους παιδί, έναν γιο με το όνομα X Æ A-XII, με το παρατσούκλι "X", το 2020. Τον Δεκέμβριο του 2021, καλωσόρισαν μέσω παρένθετης μητέρας την κόρη τους Exa Dark Sideræl, στην οποία έδωσαν το παρατσούκλι "Y". Μετά τη γέννησή της, η Grimes ανακοίνωσε το τέλος της σχέσης τους.

«Εγώ και ο Ε χωρίσαμε *ξανά*... αλλά είναι ο καλύτερός μου φίλος και ο έρωτας της ζωής μου, και η ζωή και η τέχνη μου είναι για πάντα αφιερωμένα στην Αποστολή τώρα», έγραφε στο Twitter το 2021.