ΚΟΣΜΟΣ

Aπεγκλωβίστηκαν οι μαθητές από το τελεφερίκ στο Πακιστάν: Κρεμόταν πάνω από φαράγγι ύψους 274 μέτρων

pakistan
Πολίτες συμμετέχουν στη διάσωση των εγκλωβισμένων μαθητών
Photo: AP

Στο Πακιστάν χρησιμοποιούνται συχνά τελεφερίκ, που κινούνται χάρη σε καλώδια ή μερικές φορές απλά σχοινιά, για να συνδέουν απομονωμένα χωριά

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη επιχείρηση διάσωσης σε φαράγγι του βόρειου Πακιστάν, όπου οκτώ άνθρωποι – επτά μαθητές και ένας χωρικός – εγκλωβίστηκαν επί ώρες σε καμπίνα τελεφερίκ. Ένα από τα δύο καλώδια έσπασε κατά μήκος της διαδρομής και η καμπίνα κινδύνευε να πέσει στο κενό από ύψος 274 μέτρων.

Το θρίλερ ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί (τοπική ώρα) όταν επτά μαθητές που μετέβαιναν στο σχολείο τους και ένας χωρικός εγκλωβίστηκαν στην καμπίνα του τελεφερίκ. Η επιχείρηση διάσωσης ολοκληρώθηκε αφότου έπεσε το σκοτάδι, έπειτα από περίπου 15 ώρες.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ανουαρούλ Χακ Κάκαρ συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση: «Εξαιρετική ομαδική δουλειά από τον στρατό, τα συνεργεία διάσωσης, την περιφερειακή διοίκηση καθώς και απλούς κατοίκους της περιοχής».

Στο Πακιστάν χρησιμοποιούνται συχνά τελεφερίκ, που κινούνται χάρη σε καλώδια ή μερικές φορές απλά σχοινιά, για να συνδέουν απομονωμένα χωριά σε ορεινές περιοχές.