ΚΟΣΜΟΣ

Έλον Μασκ: Θα συλλέγει βιομετρικά δεδομένα των χρηστών του Χ - «Το παγκόσμιο βιβλίο διευθύνσεων»

O Έλον Μασκ
O Έλον Μασκ
ΑΡ

Το X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, θα συλλέγει βιομετρικά δεδομένα χρηστών, όπως τις φωτογραφίες των προσώπων τους, σε μια ενημέρωση της πολιτικής απορρήτου του

H πλατφόρμα Χ του Έλον Μασκ θα ξεκινήσει να συλλέγει βιομετρικά δεδομένα χρηστών, όπως και την εργασιακή ιστορία και το ιστορικό εκπαίδευσης τους, σύμφωνα με τη νέα πολιτική απορρήτου της εταιρείας.

Τα άτομα που είναι εγγεγραμμένα στη συνδρομητική υπηρεσία, X Premium θα μπορούν να επιλέξουν να παρέχουν μια selfie και ταυτότητα φωτογραφίας για επαλήθευση. Η πολιτική αναφέρει επίσης ότι το X μπορεί να συλλέγει εργασιακό και εκπαιδευτικό ιστορικό με στόχο όπως διαφημίζει να «προτείνει πιθανές θέσεις εργασίας για να τις μοιράζονται οι χρήστες με πιθανούς εργοδότες όταν κάνουν αίτηση για εργασία».

Υπήρξαν εικασίες ότι το Χ μπορεί να θέλει να προσφέρει υπηρεσίες πρόσληψης. Τον Μάιο, η X Corp απέκτησε μια υπηρεσία τεχνολογίας που ονομάζεται Laskie, σύμφωνα με αναφορές. Ήταν η πρώτη εξαγορά μιας εταιρείας από τότε που ο Έλον Μασκ αγόρασε το Twitter, όπως ήταν τότε γνωστό, πέρυσι για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η νέα πολιτική απορρήτου θα τεθεί σε ισχύ στις 29 Σεπτεμβρίου. «Μπορούμε να συλλέξουμε και να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία (όπως το ιστορικό απασχόλησής σας, το εκπαιδευτικό σας ιστορικό, τις προτιμήσεις απασχόλησης, τις δεξιότητες και τις ικανότητες, τη δραστηριότητα αναζήτησης εργασίας και δέσμευση κ.λπ.) για να προτείνουμε πιθανές θέσεις εργασίας για εσάς, για να τις μοιραστούμε με εργοδότες όταν υποβάλλετε αίτηση για μια θέση εργασίας, για να μπορέσουν οι εργοδότες να βρουν πιθανούς υποψηφίους και να σας δείξουν πιο σχετική διαφήμιση.» αναφέρεται σχετικά.

Σύμφωνα με τον κολοσσό X, η συλλογή βιομετρικών δεδομένων - ένας όρος που καλύπτει δεδομένα που σχετίζονται με τα φυσικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου, όπως σάρωση προσώπου ή δακτυλικό αποτύπωμα είναι για χρήστες X Premium.

«Τα βιομετρικά δεδομένα μπορούν να εξαχθούν τόσο από ταυτότητες όσο και από μία εικόνα selfie για λόγους αντιστοίχισης. Αυτό θα μας βοηθήσει επίσης να συνδέσουμε, για όσους επιλέγουν, έναν λογαριασμό με ένα πραγματικό άτομο επεξεργαζόμενοι την ταυτότητά του. Αυτό θα βοηθήσει επίσης την Χ να καταπολεμήσει τις απόπειρες πλαστοπροσωπίας και να κάνει την πλατφόρμα πιο ασφαλή».

Ο Μασκ επανέλαβε επίσης τα σχέδια της X να δώσει στους χρήστες την επιλογή να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις και ηχητικές κλήσεις. Είπε ότι η δυνατότητα «λειτουργεί σε iOS, Android, Mac & PC» και ότι δεν θα χρειαστεί αριθμός τηλεφώνου. «Το X είναι το αποτελεσματικό παγκόσμιο βιβλίο διευθύνσεων», ισχυρίστηκε.

Ωστόσο, δεν είχε δοθεί ημερομηνία για το πότε θα ήταν διαθέσιμη η νέα λειτουργία κλήσης. Ο Μασκ φιλοδοξεί να μετατρέψει την πλαρφορμα X σε μια εφαρμογή για τα πάντα, ένα ενιαίο κατάστημα για διάφορες υπηρεσίες, καθώς μπορεί να συνεχιστεί η προσθήκη επιπλέον λειτουργιών και επιπλέον ενημερώσεις στην πολιτική απορρήτου για την ενεργοποίησή τους.