ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Πρόστιμο 1500 ευρώ σε άνδρα που έκανε σερφ με τον πύθωνά του

O σέρφερ που έλαβε πρόστιμο στην Αυστραλία
O σέρφερ που έλαβε πρόστιμο στην Αυστραλία

Αυστραλία: Οι αρχές επέβαλαν πρόστιμο 1500 ευρώ σε άνδρα που έκανε σερφ μαζί με τον...πύθωνά του

Ένας άνδρας από τη Χρυσή Ακτή που βιντεοσκοπήθηκε να παίρνει μαζί του για σερφ το κατοικίδιο φίδι του έλαβε πρόστιμο από τις αρχές της Αυστραλίας. Ο Χίγκορ Φιούζα και ο πύθωνάς του, Σίβα, έγιναν τοπικές διασημότητες νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού το βίντεο τους να σκίζουν τα κύματα έγινε viral. Αλλά η βραχύβια φήμη τους ενθουσίασε επίσης τους αξιωματικούς προστασίας της άγριας ζωής. Λένε ότι ο άνδρας έθεσε σε κίνδυνο το Σίβα και παραβίασε την άδειά του να κρατήσει το φίδι βγάζοντάς το έξω δημόσια.

Το Υπουργεόο Περιβάλλοντος και Επιστημών του Κουίνσλαντ λέει ότι άρχισε να ερευνά το δίδυμο μετά την εμφάνιση του Φιούζα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτή την εβδομάδα του επέβαλε πρόστιμο 1.495 δολαρίων.

«Για να βγάλει κανείς ένα ζώο σε δημόσιο χώρο ή να το επιδείξει απαιτείται ξεχωριστή άδεια», ανέφερε τη Δευτέρα σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Επιστημών του Κουίνσλαντ. «Τα φίδια είναι προφανώς ψυχρόαιμα ζώα και ενώ μπορούν να κολυμπήσουν, γενικά αποφεύγουν το νερό. Ο πύθωνας θα έβρισκε το νερό εξαιρετικά κρύο και τα μόνα φίδια που θα έπρεπε να βρίσκονται στον ωκεανό είναι τα θαλάσσια φίδια» προσθέτει η ανακοίνωση.

Το περιστατικό προκάλεσε επίσης ανησυχίες σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια και την πιθανή απειλή του πύθωνα να μεταδώσει ασθένειες στην γηγενή άγρια ​​ζωή, πρόσθεσε.

Όμως ο κ. Φιούζα είχε πει στο παρελθόν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι η Σίβα λατρεύει το νερό και έχει κάνει σερφ μαζί του τουλάχιστον 10 φορές. «Πάντα την πήγαινα στην παραλία και της άρεσε να κολυμπάει στο νερό, έτσι μια μέρα αποφάσισα να την πάρω έξω για σέρφινγκ και της άρεσε», είπε στην Αυστραλιανή Ραδιοφωνική Εταιρεία.

«Συνήθως όταν δεν της αρέσει κάτι αρχίζει να σφυρίζει αλλά δεν σφύριζε [στο νερό], είναι πάντα ψυχρή». Ο Σίβα δεν είναι το πρώτο ζώο που έγινε διάσημο μέσω σέρφινγκ στο Rainbow Bay. Μια πάπια - που ονομάζεται Ντακ - είναι τακτική του σπορ και είναι γνωστό ότι κλέβει τα κύματα από τον Αυστραλό πρωταθλητή του σέρφινγκ Στεφ Γκίλμορ.

Οι πύθωνες είναι μη δηλητηριώδη φίδια που μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα τρία μέτρα (περίπου 10 πόδια), τυλίγονται γύρω από το θήραμά τους και το σφίγγουν μέχρι να πνιγεί. Τρώνε κυρίως πουλιά, σαύρες και άλλα μικρά θηλαστικά.