ΚΟΣΜΟΣ

Αζερμπαϊτζάν: Αζέρος στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα με την Αρμενία

Αζερμπαϊτζάν: Αζέρος στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα με την Αρμενία

Από την πλευρά της η Αρμενία αρνήθηκε κάθε ανάμιξη

Ένας Αζέρος στρατιώτης σκοτώθηκε σήμερα από σκοπευτή που είχε στήσει ενέδρα από τις θέσεις των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων στα σύνορα των δύο χωρών, ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν που διαψεύστηκε αμέσως από το Γερεβάν.

«Ο στρατιώτης σκοτώθηκε το απόγευμα» στην περιοχή του Κελμπατζάρ (...) από το χωριό Κουτ στην Αρμενία και «μονάδες των αζερικών ενόπλων δυνάμεων λαμβάνουν ανταποδοτικά μέτρα», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της η Αρμενία αρνήθηκε κάθε ανάμιξη, με το αρμενικό υπουργείο Άμυνας να δηλώνει στην εφαρμογή Telegram πως η «δήλωση» σύμφωνα με την οποία «αρμενικές μονάδες άνοιξαν πυρ εναντίον αζερικών θέσεων» (...) «δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Μετά τη νίκη-αστραπή του Μπακού την περασμένη εβδομάδα και τη συνθηκολόγηση των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο θύλακας ανακοίνωσε προχθές, Πέμπτη, τη διάλυση, την 1η Ιανουαρίου του 2024, όλων των θεσμών του.

Συνολικά, σχεδόν 600 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά τη στρατιωτική επίθεση του Μπακού. Στις μάχες σκοτώθηκαν περίπου 200 στρατιώτες από κάθε στρατόπεδο.

Η αποσχισθείσα από το Αζερμπαϊτζάν περιοχή Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι σήμερα σχεδόν πλήρως εγκαταλειμμένη από τους κατοίκους της, που έφυγαν μαζικά προς την Αρμενία φοβούμενοι αντίποινα από το Αζερμπαϊτζάν.