ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ο άμαχος πληθυσμός στη Γάζα δεν είναι ο εχθρός μας»

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Ο άμαχος πληθυσμός στη Γάζα δεν είναι ο εχθρός μας»

«Προσπαθούμε να κάνουμε το σωστό, καλώντας τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή, αλλά μας κάνουν κηρύγματα ανθρωπιάς», είπε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών με τον πόλεμο να μαίνεται 

Ενοχλημένος εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Τζόναθαν Κονρίκους όταν δημοσιογράφος του CBC News επέμενε σε ερωτήσεις τους για το πώς θα γίνει η ασφαλής εκκένωση των άμαχων Παλαιστινίων από τη Λωρίδας της Γάζας.

Φανερά εκνευρισμένος, ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, προσπαθούσε να εξηγήσει ότι «ο άμαχος πληθυσμός στη Γάζα δεν είναι ο εχθρός μας, προσπαθούμε να κάνουμε το σωστό», με τον δημοσιογράφο να επιμένει στις ερωτήσεις του για τους Παλαιστίνiους την ώρα που το Ισραήλ βομβαρδίζεται από ρουκέτες της Χαμάς.

Αμέσως μετά τη συνέντευξη ο Τζόναθαν Κονρίκους έκανε την εξής ανάρτηση: «Προσπαθώ να μην υψώνω τον τόνο της φωνής μου κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων, αλλά αισθάνθηκα ότι τα όρια ξεπεράστηκαν. Προσπαθούμε να κάνουμε το σωστό, καλώντας τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή, αλλά μας κάνουν κηρύγματα ανθρωπιάς».