ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα – Μήνυμα του Ισραήλ προς τους κατοίκους: «Φύγετε, αλλιώς θα θεωρηθείτε τρομοκράτες ή συνεργοί»

Γάζα – Μήνυμα του Ισραήλ προς τους κατοίκους: «Φύγετε, αλλιώς θα θεωρηθείτε τρομοκράτες ή συνεργοί»
AP.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει έκρυθμη.

Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι έλαβαν νέες προειδοποιήσεις από τον στρατό του Ισραήλ να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το νότιο, με την πρόσθετη προειδοποίηση ότι αν δεν το πράξουν, ενδέχεται να θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατικής οργάνωσης».

Το μήνυμα μεταδόθηκε με φυλλάδια τα οποία έφεραν το όνομα και τον λογότυπο των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF) και εστάλη μέσω ηχητικών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων στη Γάζα.

«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Γάζας. Η παρουσία σας βόρεια της Γουάντι Γάζα θέτει σε κίνδυνο τη ζωή σας. Όποιος επιλέξει να μη φύγει από τη βόρεια Γάζα (προς τις περιοχές) νότια της Γουάντι Γάζα ενδέχεται να ταυτοποιηθεί ως συνεργός τρομοκρατικής οργάνωσης», ανέφερε το φυλλάδιο.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει συνεχώς τον παλαιστινιακό θύλακα μετά την επίθεση της Χαμάς, την 7η Οκτωβρίου, ενώ, έχει συγκεντρώσει στρατεύματα και εξοπλισμό κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, εν όψει χερσαίας επιχείρησης.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν ήδη προειδοποιήσει τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να μετακινηθούν προς τον νότο, αν και οι Παλαιστίνιοι υποστήριξαν ότι μέχρι τώρα, δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατών», αν δεν το πράξουν. Αποσαφήνισαν, εξάλλου, ότι το ταξίδι προς τον νότο εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο, εν μέσω αεροπορικών βομβαρδισμών, ενώ, προσέθεσαν ότι από τις ισραηλινές επιδρομές έχουν πληγεί και περιοχές στο νότιο τμήμα του θύλακα.

Σχετικές ειδήσεις