ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ εκκενώνει 14 περιοχές κοντά στα σύνορα με το Λίβανο

Το Ισραήλ εκκενώνει 14 περιοχές κοντά στα σύνορα με το Λίβανο
AP

Την προηγούμενη εβδομάδα το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ άρχισε να εκκενώνει 28 περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από τα σύνορα, καθώς και την πόλη Kiryat Shmona.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις και το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ σχεδιάζουν να εκκενώσουν ακόμη 14 κοινότητες κοντά στα σύνορα του Λιβάνου εν μέσω επανειλημμένων επιθέσεων με ρουκέτες και πυραύλους από τη Χεζμπολάχ και συμμαχικές παλαιστινιακές φατριές τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η Εθνική Αρχή Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης του υπουργείου (ΝΕΜΑ) αναφέρει ότι οι κάτοικοι θα μεταφερθούν σε ξενώνες που χρηματοδοτούνται από το κράτος, μετά την έγκριση του σχεδίου από τον υπουργό Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ.

Την προηγούμενη εβδομάδα η ΝΕΜΑ άρχισε να εκκενώνει 28 περιοχές που βρίσκονται σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από τα σύνορα, καθώς και την πόλη Kiryat Shmona.

Σύμφωνα με τον IDF και το υπουργείο Άμυνας οι 14 κοινότητες που προστίθενται στο σχέδιο εκκένωσης είναι οι: Snir, Dan, Beit Hillel, She’ar Yashuv, Hagoshrim, Liman, Matzuva, Eylon, Goren, Gornot HaGalil, Even Menachem, Sasa, Tziv’on and Ramot Naftali.