ΚΟΣΜΟΣ

Μπερίσα: Προβοκάτσια του Ράμα η σύλληψη Μπελέρη– Πλήρωσε 7.000 ευρώ αστυνομικό για να τον παγιδεύσει

Μπερίσα: Προβοκάτσια του Ράμα η σύλληψη Μπελέρη– Πλήρωσε 7.000 ευρώ αστυνομικό για να τον παγιδεύσει
Ο πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα
AP photo

Σοβαρές καταγγελίες από τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα για τον διάδοχό του, Έντι Ράμα

Τον Έντι Ράμα κατηγόρησε ευθέως ως εμπνευστή της σκευωρίας για την σύλληψη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα.

Μάλιστα ο Μπερίσα πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα – σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό syri.tv – αποκάλυψε και λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Συγκεκριμένα, ο Μπερίσα κατηγόρησε την Αστυνομία και την Εισαγγελία ότι σκηνοθέτησαν την σύλληψη του Μπελέρη και ότι συνεργάτης τους πληρώθηκε από τα μυστικά κονδύλια με το ποσό των 700.000 λεκ (περίπου 7.000 ευρω).

Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, κατονόμασε μάλιστα τον συνεργάτη της Αστυνομίας που προσπάθησε να παγιδεύσει τον Φρέντι Μπελέρη, λέγοντας πώς πρόκειται για τον Αρσέν Ράμα, ο οποίος πληρώθηκε από τα «Ειδικά Μυστικά Κονδύλια της Αστυνομίας».

Συνεχίζοντας ο Μπερίσα, κατονόμασε τον Αστυνομικό Διευθυντή Αυλώνας αλλά και τον επικεφαλής επικεφαλής του Τομέα Δίωξης Εγκλήματος στην Αλβανική Αστυνομία κατηγορώντας τους παράλληλα ότι ενήργησαν σε αντίθεση με τον νόμο για την διαχείριση των κονδυλίων.

Όπως υποστηρίζει ο Μπερίσα, η αμοιβή του συγκεκριμένου συνεργάτη της Αστυνομίας καταβλήθηκε με ένταλμα πληρωμής από το ταμείο της αστυνομίας και διαβαθμίστηκε σε κρατικό απόρρητο. Συνεπώς το γεγονός αυτό -όπως υποστηρίζει ο Μπερίσα- καθιστά άμεσα άκυρα τις καταθέσεις του ενώπιων του Δικαστηρίου.

Ο Μπερίσα υποστηρίζει ακόμη ότι βάσει συγκεκριμένου άρθρου του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προβλέπεται ότι δεν πρέπει να προκαλείται μια εγκληματική πράξη με υποκινούμενες ενέργειες, ωθώντας ένα άτομο να διαπράξει έγκλημα, το οποίο δεν θα το έκανε εάν δεν υπήρχε υποκίνηση από πλευράς της αστυνομίας μέσω κάποιου συνεργάτη της. Ο Αλβανός πρώην πρωθυπουργός παράλληλα ζητά να υπάρξει νομική διερεύνηση της υπόθεσης αυτής αλλά και σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στην Βουλή για να εξετάσει την υπόθεση η οποία εκτός των άλλων έχει επηρεάσει και τις σχέσεις με την Ελλάδα.

Ο Σαλί Μπερίσα δήλωσε στην συνέντευξη του ότι όλη η υπόθεση είναι προβοκάτσια και πίσω από την παγίδα σε βάρος του Μπελέρη, που οδήγησε την Αλβανία σε αντιπαράθεση με τους γείτονες της, βρίσκεται ο ίδιος ο Εντι Ράμα.

Διαβάστε επίσης:

Ο αδελφός Φρέντι Μπελέρη: Είμαστε στο μηδέν - Δεν έχει προηγούμενο με την απογραφή πληθυσμού

Ο αδελφός Φρέντι Μπελέρη: Είμαστε στο μηδέν - Δεν έχει προηγούμενο με την απογραφή πληθυσμού

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες - «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»