ΚΟΣΜΟΣ

OHE: Το Ισραήλ απορρίπτει κατηγορηματικά την έκκληση για κατάπαυση του πυρός

uno
Photo: AP

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ως «απεχθή» χαρακτήρισε την έκκληση ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ 

Το Ισραήλ απέρριψε την έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα που εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ως «απεχθή» την χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την απεχθή έκκληση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός. Το Ισραήλ σκοπεύει να εξαλείψει τη Χαμάς όπως ο κόσμος αντιμετώπισε τους Ναζί και το ISIS» ανάρτησε ο υπουργός μέσω Χ (πρώην twitter).

«Για άλλη μια φορά, όταν αποκαλύπτονται οι εγκληματικές ενέργειες της Χαμάς, ο ΟΗΕ αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο σε μια σκανδαλώδη απόφαση. Το Ισραήλ απορρίπτει την έκκληση για κατάπαυση του πυρός και θα συνεχίσει να ενεργεί για να διασφαλίσει την ασφάλειά του και την ασφάλεια των πολιτών του», δήλωσε σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Λίορ Χάιατ.

Την Παρασκευή η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε ένα ψήφισμα που ζητά την άμεση παύση των εχθροπραξιών στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

Υπέρ του ψηφίσματος δήλωσαν 120 χώρες , ενώ 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ισραήλ, το καταψήφισαν. Άλλες 45 χώρες απείχαν από την ψηφοφορία.

Ως «όνειδος» χαρακτήρισε ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ την έγκριση του ψηφίσματος που ζητά μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να αναφέρεται στο κείμενο η Χαμάς.

«Ο μόνος τρόπος για να καταστραφεί η Χαμάς είναι να την ξεριζώσουμε από τις σήραγγες και την υπόγεια πόλη του τρόμου. Η αποψινή ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση δείχνει ότι η πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας προτιμά να στηρίζει «την υπεράσπιση των ναζιστών τρομοκρατών» αντί για το Ισραήλ, κατέληξε ο πρεσβευτής.