ΚΟΣΜΟΣ

Nετανιάχου: «Οι εταίροι μας καταλαβαίνουν ότι αν το Ισραήλ δεν κερδίσει, θα είναι οι επόμενοι»

netaniachu
Photo: AP

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Αυτός είναι ο δεύτερος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας μας και θα επικρατήσουμε».

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας και επιχειρούν στο έδαφος με την υποστήριξη στρατευμάτων στον αέρα και στη θάλασσα, δήλωσε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου, όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post.

«Χθες το βράδυ, πρόσθετες χερσαίες δυνάμεις εισήλθαν στη Γάζα, σηματοδοτώντας την έναρξη του δεύτερου σταδίου του πολέμου, στόχος του οποίου είναι να καταστρέψει τις στρατιωτικές και πολιτικές δυνατότητες της Χαμάς και να φέρει πίσω τους απαχθέντες πολίτες μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. ενημέρωση.

«Είμαστε μόνο στην αρχή του δρόμου. Ο πόλεμος θα είναι σκληρός και μακρύς», είπε ο πρωθυπουργός. Αλλά τόνισε, «Είμαστε προετοιμασμένοι γι' αυτό. Αυτός είναι ο δεύτερος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας μας. Αυτή είναι η αποστολή μας, ο σκοπός μας στη ζωή και μαζί θα επικρατήσουμε».

Ο Νετανιάχου είπε ότι όχι μόνο «ο λαός και η ηγεσία στέκονται δίπλα στους στρατιώτες μας», αλλά και η διεθνής κοινότητα στηρίζει το Ισραήλ.

«Οι εταίροι μας καταλαβαίνουν ότι αν το Ισραήλ δεν κερδίσει, θα είναι οι επόμενοι», είπε. »Πολλοί σε όλο τον κόσμο καταλαβαίνουν καλά ότι το Ισραήλ δεν διεξάγει μόνο τον πόλεμό του, αλλά και έναν πόλεμο για όλη την ανθρωπότητα, έναν πόλεμο ανθρωπότητας ενάντια στη βαρβαρότητα».

Oι βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται όπως και η τραγωδία των αμάχων

Η επικοινωνία είναι αδύνατη καθώς δεν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα με τις τηλεπικοινωνίες.

Την ίδια ώρα το απόγευμα του Σαββάτου ακούστηκαν εκρήξεις στο Τελ Αβίβ, ενώ σειρήνες ήχησαν το βράδυ και στο νότιο Ισραήλ.

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να απελευθερώσει τους ομήρους που συνελήφθησαν κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ με αντάλλαγμα όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.