ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία εκτόξευσε επιτυχώς διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο από πυρηνικό υποβρύχιο

Η Ρωσία εκτόξευσε επιτυχώς διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο από πυρηνικό υποβρύχιο
TWITTER.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Η Ρωσία προχώρησε σε επιτυχημένη εκτόξευση ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Bulava, όπως γνωστοποίησε σήμερα (05/11) το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ο πύραυλος, για τον οποίο η Ομοσπονδία Αμερικανών Επιστημόνων αναφέρει ότι είναι σχεδιασμένος για να μεταφέρει έως και έξι πυρηνικές κεφαλές, εκτοξεύθηκε από το πυρηνικό υποβρύχιο Imperator Alexander III στη Λευκή Θάλασσα, στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Ρωσίας και χτύπησε έναν στόχο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά στη χερσόνησο Καμτσάτκα στη Ρωσική Άπω Ανατολή, όπως ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας.

«Η εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου είναι το τελευταίο στοιχείο των κρατικών δοκιμών, μετά τις οποίες θα ληφθεί απόφαση για την ένταξη του καταδρομικού στο Πολεμικό Ναυτικό», τονίσθηκε στην επίσημη ανακοίνωση.

Το Imperator Alexander III είναι το έβδομο από τα πυρηνικά υποβρύχια κλάσης Russian Project 955 Borei (Arctic Wind) και το τέταρτο της εκσυγχρονισμένης παραλλαγής Borei–A, σύμφωνα με ρωσικές πηγές.

Στο ΝΑΤΟ, είναι γνωστά ως υποβρύχια κατηγορίας Dolgoruky, αφού το πρώτο σκάφος, το Yuri Dolgoruky, έγινε το πρώτο νέας γενιάς πυρηνικών υποβρυχίων που εκτοξεύθηκε από τη Ρωσία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

Σχετικές ειδήσεις