ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Γιατροί στη Γάζα κάνουν επεμβάσεις χωρίς αναισθησία», αναφέρει ο ΠΟΥ

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Γιατροί στη Γάζα κάνουν επεμβάσεις χωρίς αναισθησία», αναφέρει ο ΠΟΥ
AP.

Σοκαριστική αποκάλυψη του εκπροσώπου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Ορισμένοι γιατροί στη Γάζα πραγματοποιούν επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων ακρωτηριασμών, χωρίς αναισθησία», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Κρίστιαν Λιντμάιερ.

«Τίποτα δεν δικαιολογεί τη φρίκη που υφίστανται οι άμαχοι στη Γάζα», τόνισε ο κ. Λιντμάιερ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη της Ελβετίας. Ο αξιωματούχους υπογράμμισε ότι οι άμαχοι της Γάζας έχουν «απελπιστική ανάγκη για νερό, καύσιμα, τρόφιμα και ασφαλή πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Λιντμάιερ επανέλαβε τις εκκλήσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για «απρόσκοπτη και ασφαλή πρόσβαση» στα περίπου 500 φορτηγά με βοήθεια για να φθάσουν «μέχρι τους ασθενείς στα νοσοκομεία», όπου πραγματοποιούνται χειρουργικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένων ακρωτηριασμών, «χωρίς αναισθησία». «Το επίπεδο του θανάτου και του πόνου είναι δύσκολο να το συλλάβει κανείς», επεσήμανε ο αξιωματούχος του Οργανισμού.

«Δεκαέξι υγειονομικοί έχουν σκοτωθεί στην περιοχή ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία», προσέθεσε και υπογράμμισε ότι «κάθε επίθεση κατά της υγειονομικής περίθαλψης απαγορεύεται από το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο».

Σχετικές ειδήσεις