ΚΟΣΜΟΣ

Aίγυπτος: Οι πρώτες εικόνες από την άφιξη του C-130 με την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Aίγυπτος: Οι πρώτες εικόνες από την άφιξη του C-130 με την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: To φορτίο της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας έφτασε στην Αίγυπτο

Προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο El Arish της Αιγύπτου, σήμερα Δευτέρα (06/11) το αεροσκάφος C-130 με την ελληνική ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για τους αμάχους της Λωρίδας της Γάζας

Το φορτίο της βοήθειας που συγκεντρώθηκε με μέριμνα των Υπουργείων Εξωτερικών και Υγείας και το οποίο περιλαμβάνει φαρμακευτικό και ιατρικό υλικό, υποδέχθηκε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο El Arish ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Κάιρο, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

«Το Υπουργείο Εξωτερικών μεριμνά, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αιγυπτιακές Αρχές, για την ταχύτερη δυνατή μεταφορά της ελληνικής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

Στους 16 οι Έλληνες που διήλθαν από τη Γάζα στην Αίγυπτο – Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

Κατόπιν ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών, συνολικά δεκαέξι άτομα, Έλληνες πολίτες και μέλη των οικογενειών τους, διήλθαν σήμερα από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα. Οι δώδεκα εξ αυτών πέρασαν στην Αίγυπτο σήμερα το μεσημέρι, ενώ, πριν από λίγο, ολοκληρώθηκε ο ασφαλής απεγκλωβισμός επιπλέον τεσσάρων.

Οι Έλληνες πολίτες και τα μέλη των οικογενειών τους βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο και θα προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ανοίγει ξανά το πέρασμα της Ράφα

Ανοίγει ξανά σήμερα το συνοριακό πέρασμα της Ράφα, για την απομάκρυνση ξένων και όσων έχουν διπλή υπηκοότητα οι οποίοι έχουν αποκλειστεί στη μικρή παλαιστινιακή περιοχή που βομβαρδίζεται αδιάκοπα από το Ισραήλ αφότου η Χαμάς εξαπέλυσε επίθεση στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Χαμάς.

Το πέρασμα είχε ανοίξει για τρεις ημέρες, την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, αφήνοντας να βγουν δεκάδες Παλαιστίνιοι τραυματίες και εκατοντάδες κάτοχοι ξένων διαβατηρίων προτού να ξανακλείσει.

Η Χαμάς είχε θέσει ως όρο για το άνοιγμα από τη δική της πλευρά τη διέλευση ασθενοφόρων προς τη Ράφα μετά τον φονικό βομβαρδισμό από το Ισραήλ ενός ασθενοφόρου στην πόλη της Γάζας.