ΚΟΣΜΟΣ

Sam Altman: Στη Microsoft ο «γκουρού» της τεχνητής νοημοσύνης μετά την απόλυσή του

Sam Altman: Στη Microsoft  ο «γκουρού» της τεχνητής νοημοσύνης μετά την απόλυσή του
AP

Sam Altman: Αναλαμβάνει επικεφαλής προηγμένης ερευνητικής ομάδας AI για λογαριασμό της Microsoft

Στο δυναμικό της Microsoft εντάσσεται ο Sam Altman, μετά την αιφνιδιαστική απομάκρυνσή του, την περασμένη Παρασκευή, με συνοπτικές διαδικασίες από την OpenAI, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από επενδυτές, αλλά και υπαλληλούς, πολλοί από τους οποίους αποχώρησαν.

Παρά το γεγονός ότι συζητήθηκε το ενδεχόμενο επιστροφής του στην εταιρία, τελικά όπως ανακοινώθηκε αναλαμβάνει επικεφαλής προηγμένης ερευνητικής ομάδας AI, στη Microsoft, εκ των μεγαλυτέρων επενδυτών της OpenAI.

Η OpenAI διόρισε το πρώην αφεντικό του Twitch, Emmett Shear να ηγηθεί της startup, αντικαθιστώντας τον Sam Altman.

Ο Άλτμαν και ο Γκρεγκ Μπρόκμαν, ο οποίος παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του OpenAI ως πρόεδρος στο πλαίσιο της αλλαγής διαχείρισης, ενώθηκαν με στελέχη στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας την Κυριακή, αφού η προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος Μίρα Μουράτι είπε στο προσωπικό ότι κάλεσε τον Άλτμαν, σύμφωνα με το The Information.

Οι αποχωρήσεις τους αιφνιδίασαν πολλούς υπαλλήλους που ανακάλυψαν την απότομη αλλαγή διοίκησης από ένα εσωτερικό μήνυμα και το δημόσιο blog της εταιρείας.

Ορισμένοι ερευνητές, συμπεριλαμβανομένου του Szymon Sidor, εγκατέλειψαν επίσης την εταιρεία μετά την αλλαγή του CEO.

Λίγο μετά την εσωτερική ανακοίνωση του διορισμού του Shear, αναστατωμένοι υπάλληλοι "βγήκαν" από τα κεντρικά γραφεία του OpenAI στο Σαν Φρανσίσκο, ανέφερε το The Information και δεκάδες ανακοίνωσαν όπως αναφέρει το Reuters, την αποχώρησή τους.