ΚΟΣΜΟΣ

Είκοσι επτά οι νεκροί από την έκρηξη στο Μεξικό

Είκοσι επτά οι νεκροί από την έκρηξη στο Μεξικό
Είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 52 τραυματίστηκαν χθες Κυριακή από έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό πετρελαίου...

Είκοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 52 τραυματίστηκαν χθες Κυριακή από έκρηξη που σημειώθηκε σε αγωγό πετρελαίου της εταιρείας Pemex στο Σαν Μαρτίν Τεξμελούκαν στο κρατίδιο Πουέμπλα του κεντρικού Μεξικού, σύμφωνα με νέο, προσωρινό απολογισμό που δόθηκε στην δημοσιότητα.

"Εικοσι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 12 ανθρακωρύχοι, και 52 τραυματίστηκαν", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η Λάουρα Γκούρζα διευθύντρια της πολιτικής προστασίας του μεξικανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 22 νεκρούς, όμως στα ερείπια των σπιτιών που καταστράφηκαν από την έκρηξη βρέθηκαν τα πτώματα ακόμη 5 ανθρώπων.

Ο απολογισμός "είναι προσωρινός, μπορεί να αυξηθεί με δεδομένο ότι συνεχίζονται οι έρευνες στα ερείπια", διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών Φρανσίσκο Μπλέικ, που μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη προκλήθηκε από μία ομάδα εγκληματιών της περιοχής που άνοιξαν μία τρύπα στον αγωγό για να κλέψουν πετρέλαιο με σκοπό να το πουλήσουν.

Ροή Ειδήσεων