ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: 14χρονη ηρωίδα έσωσε 20 μαθητές σε λεωφορείο που θα έπεφτε σε βενζινάδικο

Αυστραλία: 14χρονη ηρωίδα έσωσε 20 μαθητές σε λεωφορείο που θα έπεφτε σε βενζινάδικο
ABC News Australia

Η 14χρονη μαθήτρια στην Αυστραλία κατάφερε να σταματήσει ένα λεωφορείο το οποίο θα έπεφτε επάνω σε αντλία βενζίνης λειτουργώντας γρήγορα και αποτελεσματικά

Ηρωικά έδρασε μία έφηβη, η οποία κατάφερε να σταματήσει ένα λεωφορείο γεμάτο μαθητές πριν πέσει επάνω σε βενζινάδικο στην Αυστραλία.

Η 14χρονη Ίζυ Μίλερ δήλωσε ότι είδε το λεωφορείο να οδεύει προς το βενζινάδικο στο Καζίνο της Νέας Νότιας Ουάλιας και παρατήρησε ότι δεν βρισκόταν κανείς στη θέση του οδηγού. «Γύρισα να μιλήσω με τη φίλη μου, κοίταξα πίσω για δύο δευτερόλεπτα και το λεωφορείο άρχισε να κινείται», περιέγραψε στο δίκτυο ABC News της Αυστραλίας. «Και δεν υπήρχε κανένας στο τιμόνι». «Κατευθυνόταν προς την αντλία βενζίνης και κανένας δεν έκανε τίποτα, οπότε πήδηξα επάνω, ανέλαβα δράση και γύρισα το τιμόνι».

Όπως είπε οι πρώτες σκέψεις της αφορούσαν τα παιδιά που βρίσκονταν στο λεωφορείο. «Αν δεν έκανα κάτι θα μπορούσε να έχει συμβεί κάτι πολύ κακό στα παιδιά», σημειώνει.

Η 14χρονη πήγε στη θέση του οδηγού και πάτησε ένα από τα πετάλια, για να διαπιστώσει εάν ήταν το φρένο. «Και μετά είπα οκ, σταμάτησε και το πάτησα ξανά και τότε σταμάτησε όντως».

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει το λεωφορείο να διασχίζει έναν αυτοκινητόδρομο δύο λωρίδων και να κατευθύνεται προς το βενζινάδικο. Η Ίζυ φαινόταν να ακουμπά στο παράθυρο, πριν πηδήξει μέσα στο όχημα. Άλλοι εμφανίζονται να κυνηγούν το λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν περίπου 20 μαθητές, το οποίο τελικά απομακρύνεται από τις αντλίες και σταματά.

Η ιδιοκτήτρια του βενζινάδικου Έριν Ουίτον είπε ότι η Ίζυ ανέλαβε δράση ακριβώς τη στιγμή που έπρεπε, την ώρα που ένας άνδρας έβαζε βενζίνη στο αυτοκίνητό του. «Εάν το λεωφορείο χτυπούσε την αντλία, στη χειρότερη περίπτωση θα είχε ανατιναχθεί», είπε.

Αργότερα η Ούιτον απένειμε στην Ίζυ ένα Πιστοποιητικό Εκτίμησης και μία αμοιβή για τη γενναιότητα που επέδειξε. «Είμαστε όλοι ευγνώμονες απέναντι στην υπέροχη νεαρή δεσποινίδα», έγραψε στο Facebook.

Η 14χρονη με την ιδιοκτήτρια του βενζινάδικουFacebook

Η μητέρα της 14χρονης, Ρεμπέκα Μίλερ είπε ότι όλη η κοινότητα επαινούσε την κόρη της. «Ο διευθυντής του σχολείου είπε ότι αν η Ίζυ δεν είχε αναλάβει δράση, όπως έκανε, εκείνη την ημέρα, θα έκανε μερικά πολύ διαφορετικά τηλεφωνήματα», είπε.

Έρευνα για το περιστατικό διενεργεί το αστυνομικό τμήμα του Ρίτσμοντ.