ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών Νάντια Καλβίνο στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

H Νάντια Καλβίνο
H Νάντια Καλβίνο
ΑΡ

ΕΕ: Η υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Νάντια Καλβίνο θα αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων από την 1η Ιανουαρίου

H υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Νάντια Καλβίνο επιλέχθηκε από τους Υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ να αναλάβει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) από την 1η Ιανουαρίου 2024. Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΤΕπ, ο Γερμανός Βέρνερ Χόγιερ, ολοκληρώνει τη θητεία του στο τέλος του έτους, έπειτα από δύο εξαετείς θητείες.

Την είδηση ανακοίνωσε μέσω του «Χ» ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών Βανσάν Βαν Πέντεγκεμ, ο οποίος ηγείται των συζητήσεων μεταξύ των κρατών μελών: «Οι Υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συμφωνούν να υποστηρίξουν την υποψηφιότητα της Νάντια Καλβίνο.

Η ΕΤΕπ αποτελεί βασικό μέσο για την επίτευξη των στόχων πολιτικής της ΕΕ. Η Νάντια Καλβίνο διαθέτει όλα τα προσόντα που απαιτούνται για τη διαχείριση της μεγαλύτερης πολυμερούς τράπεζας στον κόσμο, διοχετεύοντας την απαραίτητη χρηματοδότηση σε επιχειρήσεις και υποστηρίζοντας επενδύσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης της Ευρώπης».

Ο Επίτροπος Οικονομίας Πάολο Τζεντιλόνι δήλωσε στο «Χ»: «Συγχαρητήρια Νάντια Καλβίνο για την υποστήριξη από τους Υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ να αναλάβεις την προεδρία της ΕΤΕπ. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά μαζί σου στο νέο σου ρόλο για να φέρεις τις επενδύσεις που χρειαζόμαστε για μια ισχυρή και βιώσιμη ανάπτυξη στην Ευρώπη.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ