Διεκόπη η σιδηροδρομική σύνδεση Γαλλίας - Βρετανίας: Απεργία εργαζομένων στο τούνελ της Μάγχης

Mετά από απροειδοποίητη απεργία εργαζομένων στο Eurotunnel διεκόπη από το μεσημέρι η σιδηροδρομική σύνδεση Γαλλίας - Ηνωμενου Βασίλειου
Eurotunnel
Photo: AP
1'

Τα γαλλικά συνδικάτα κήρυξαν απροειδοποίητα απεργία στη σήραγγα που συνδέει τη Γαλλία με την Βρετανία με αποτέλεσμα «την πλήρη διακοπή της υπηρεσίας και το κλείσιμο των τερματικών μας στη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε σε δήλωση η Getlink - η μητρική εταιρεία του Eurotunnel.

Η ανακοίνωση της ακύρωσης των απογευματινών τρένων προς Παρίσι, Βρυξέλλες και Άμστερνταμ από το σταθμό St Pancras του Λονδίνου προκάλεσε πανικό στους επιβάτες, αναφέρουν ανταποκρίσεις γαλλικών μέσων ενημέρωσης από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών ζήτησε να εξευρεθεί «αμέσως» λύση στην αιφνιδιαστική απεργία του προσωπικού της Eurotunnel, της υποθαλάσσιας σήραγγας που συνδέει τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη, που οδήγησε σε αναστολή των σιδηροδρομικών δρομολογίων μέσω του τούνελ της Μάγχης.

«Ο αποκλεισμός της σήραγγας κάτω από τη Μάγχη είναι απαράδεκτος. Μια λύση πρέπει να εξευρεθεί αμέσως. Είμαι δεσμευμένος για αυτό. Καλώ όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να διασφαλιστεί η κυκλοφορία και οι αναχωρήσεις για διακοπές με τους καλύτερους όρους», έγραψε ο Κλεμάν Μπον στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή