ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Λούις: Το τρυφερό χριστουγεννιάτικο στιγμιότυπο που έκανε τη Βρετανία να «λιώσει»

O πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ και τα τρία τους παιδιά
O πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ και τα τρία τους παιδιά
ΑΡ

Ο πρίγκιπας Λούις «έκλεψε» την καρδιά της Βρετανίας χθες βράδυ (24.12) καθώς συμμετείχε στο ετήσιο χριστουγεννιάτικο κονσέρτο στο Αβαείο του Γουέστμινστερ.

Οι Βρετανοί ξετρελάθηκαν καθώς ένα αξιολάτρευτο στιγμιότυπο έδειξε τα μάτια του νεαρού γαλαζοαίματου να λάμπουν από ενθουσιασμό καθώς ο ηθοποιός Τζιμ Μπρόντμπεντ, διάβαζε τις Χριστουγεννιάτικες επιστολές του Τζ.Ρ Τόλκιν. Ο πεντάχρονος, που είχε «χριστουγεννιάτικη μαγεία στα μάτια του», όπως έγραψαν οι ταμπλόιντ, εθεάθη να σπρώχνει τη μητέρα του Κέιτ, να ψιθυρίζει «μαμά» και να δείχνει προς το βραβευμένο αστέρι καθώς διάβαζε στο κοινό.

Κατά την είσοδό του στη συναυλία, το μικρότερο παιδί του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας, δημοσίευσε γράμματα σε παιδιά λιγότερο τυχερά από τον ίδιο μαζί με τα μεγαλύτερα αδέρφια του, την πριγκίπισσα Σάρλοτ, 8 ετών, και τον πρίγκιπα Τζορτζ 10.

Τα τρία παιδιά στάθηκαν περήφανα δίπλα στους γονείς τους, καθώς και σε άλλα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, καθώς κρατούσαν κεριά και τραγουδούσαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην εορταστική αίθουσα που ήταν γεμάτη με 1.500 άτομα. Η υπηρεσία Together At Christmas - με την υποστήριξη του Βασιλικού Ιδρύματος - πραγματοποιήθηκε φέτος προς τιμήν εκείνων που εργάζονται για την υποστήριξη μωρών, μικρών παιδιών και οικογενειών σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνδεδεμένη με την καμπάνια Shaping Us της Kate, η υπηρεσία γιορτάζει «την ελπίδα της νέας ζωής, γιατί είναι τόσο σημαντικό να οικοδομούμε υποστηρικτικούς κόσμους γύρω από τα παιδιά και τους ενήλικες στη ζωή τους». Η πλήρης συναυλία μεταδόθηκε χθες στο κοινό μέσω του ITV. Ο πρίγκιπας Λούις ήταν στο παρελθόν πολύ μικρός για να παρακολουθήσει την ετήσια χριστουγεννιάτικη συναυλία της μητέρας του, αλλά το ντεμπούτο του δεν απογοήτευσε. Κάποιος έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Κοιτάξτε πόσο ενθουσιασμένος ήταν ο πρίγκιπας Λούις που είδε τον Μπρόντμπεντ, ήταν υπέροχο»

Ένας άλλος είπε: «Το αγαπημένο μου σημείο της βραδιάς ήταν οι αξιολάτρευτες αντιδράσεις του Πρίγκιπα Λούις σε όλη τη διάρκεια. Ειναι τόσο γλυκός» Ένας τρίτος πρόσθεσε: «Είναι ένας υπέροχος 5χρονος με ένα μαγεμένο χαμόγελο για τα Χριστούγεννα». Στο τέλος της ανάγνωσης, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Τζορτζ αντάλλαξαν επίσης ένα χαμόγελο καθώς η εορταστική ευθυμία απλώθηκε σε όλο το παρεκκλήσι.

Κατά τη διάρκεια μιας άλλης αξιολάτρευτης στιγμής στη συναυλία, που καταγράφηκε από την κάμερα νωρίτερα αυτό το μήνα, ο νεαρός εθεάθη να σβήνει αναιδώς το κερί της αδερφής του στη συναυλία. Ο άτακτος μικρός έσβησε το κερί της Σάρλοτ καθώς η μητέρα τους Κέιτ γελούσε. Φωτογραφήθηκε να φουσκώνει τα μάγουλά του σε μια προσπάθεια να σβήσει το κερί της μεγαλύτερης αδερφής του, καθώς εκείνη χαμογελούσε. Η συμπεριφορά τους ήταν πιο κόσμια, καθώς χαιρέτησαν μέλη του κλήρου στο παρεκκλήσι του αβαείου. Ο πρίγκιπας Λούις φαινόταν ντροπαλός ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός και η αδελφή του χαμογέλασαν, έσφιξαν τα χέρια και χαιρέτησαν τον ιερέα.

Ανοίγοντας την τελετή, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, καλωσόρισε το κοινό που παρακολουθούσε από το σπίτι την παραμονή των Χριστουγέννων και μίλησε για το νόημα της γιορτής «Τα Χριστούγεννα είναι μια εποχή που ενωνόμαστε και γιορτάζουμε τη γέννηση ενός νεογέννητου μωρού», είπε.

«Ο ερχομός κάθε μωρού είναι μια πολύτιμη και βαρυσήμαντη στιγμή, μας φέρνει κοντά για να σκεφτούμε νέα ξεκινήματα και φέρνει ελπίδα για το μέλλον. «Κατά τις πρώτες μας αλληλεπιδράσεις, σχέσεις και εμπειρίες, με όσους μας αγαπούν, ακόμη και πριν γεννηθούμε, θέτουμε τα θεμέλια σε τόσα πολλά από τα οποία θα εξαρτηθεί αυτό το μέλλον. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συμμετείχε επίσης στη λειτουργία διαβάζοντας το Ευαγγέλιο του Λουκά.

Αν και ο βασιλιάς και η βασίλισσα Καμίλα δεν ήταν παρόντες στην εκδήλωση, δώρησαν χριστουγεννιάτικα δέντρα από το Windsor Great Park για να διακοσμηθεί το Αβαείο του Westminster, τα οποία δωρίστηκαν στην τοπική κοινότητα μετά τη λειτουργία. Ανάμεσα στις διασημότητεςπου χαιρέτησαν την οικογένεια ήταν οι τραγουδιστές Beverley Knight, Adam Lambert και ο μουσικός Jacob Collier. Μαίες, νηπιαγωγοί και εθελοντές της βρεφικής τράπεζας ήταν μεταξύ αυτών των 1.500 ατόμων που προσκλήθηκαν στην εορταστική εκδήλωση, η οποία ευχαριστούσε όσους εργάζονται για να στηρίξουν τα παιδιά στα πρώτα τους χρόνια.