ΚΟΣΜΟΣ

Πύραυλος στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας: Η Μόσχα διαψεύδει ότι ήταν ρωσικός

Πύραυλος στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας: Η Μόσχα διαψεύδει ότι ήταν ρωσικός
AP, φωτογραφία αρχείου.

Αναστάτωση επικράτησε στην Πολωνία, για πύραυλο που πέρασε από την εναέρια περιοχή των συνόρων με την Ουκρανία.

Η Πολωνία δεν παρουσίασε καμία απόδειξη για την παραβίαση των εναέριων συνόρων της από ρωσικό πύραυλο, σύμφωνα με τον επιτετραμμένο της Ρωσίας στη Βαρσοβία, αφού κλήθηκε για εξηγήσεις από το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

«Μου έδωσαν μία διακοίνωση που περιέχει έναν ατεκμηρίωτο ισχυρισμό ότι υποτίθεται το πρωί της 29ης Δεκεμβρίου ένα ιπτάμενο αντικείμενο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Πολωνίας και Πολωνοί ειδικοί το αναγνώρισαν ως ρωσικό κατευθυνόμενο πύραυλο», τόνισε ο διπλωμάτης Αντρέι Όρντας, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti.

«Δεν παρουσιάσθηκε καμία απόδειξη. Το δικό μου αίτημα για τεκμηριωμένη απόδειξη όσων αναφέρονταν στη διακοίνωση απερρίφθη», προσέθεσε.

Στόλτενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε επαγρύπνηση για την Πολωνία»

Το ΝΑΤΟ παρακολουθεί την κατάσταση στην Πολωνία μετά την είσοδο πυραύλου στον εναέριο χώρο των συνόρων με την Ουκρανία, ο οποίος «πιθανότατα ήταν ρωσικός», σύμφωνα με Πολωνό Στρατηγό.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα, υπογραμμίζοντας ότι «θα παραμείνουμε σε επαφή, καθώς επαληθεύονται τα γεγονότα».

«Μίλησα με τον (σ.σ. Πολωνό) Πρόεδρο, Αντρέι Ντούντα, για το περιστατικό με τον πύραυλο στην Πολωνία. Το ΝΑΤΟ στέκεται αλληλέγγυο στον πολύτιμο σύμμαχό μας, παρακολουθεί την κατάσταση και θα παραμείνουμε σε επαφή, καθώς επαληθεύονται τα γεγονότα. Το ΝΑΤΟ παραμένει σε επαγρύπνηση», έγραψε ο κ. Στόλτενμπεργκ στα κοινωνικά δίκτυα.

Σχετικές ειδήσεις