ΚΟΣΜΟΣ

Θύμα Έπσταϊν: «Με πλήρωσε 15.000 δολάρια για να κάνω σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου» καταγγέλλει θύμα

Στο φως τα πεπραγμένα του πρίγκιπα Άντριου
Στο φως τα πεπραγμένα του πρίγκιπα Άντριου
ΑΡ

Ο πρίγκιπας Άντριου αρνείται σθεναρά οποιαδήποτε αδικοπραγία και ισχυρίστηκε ότι δεν γνώρισε ποτέ τη Βιρτζίνια Τζιούφρε, η οποία διακινήθηκε από τον Αμερικανό παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν.

Η κατήγορος του πρίγκιπα Άντριου, Βιρτζίνια Τζιούφρε, είπε ότι πληρώθηκε 15.000 δολάρια από τον Τζέφρι Έπσταϊν για να έχει σεξουαλική επαφή με τον γιο της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ όταν ήταν 17 ετών, αποκαλύπτουν δικαστικά έγγραφα.

Τα νομικά έγγραφα είναι μεταξύ των πιο πρόσφατων παρτίδων που κυκλοφόρησαν σε σχέση με την αξίωση του θύματος για συκοφαντική δυσφήμιση κατά της πρώην φίλης του Eπστάϊν και μακροχρόνιας συνεργάτιδάς του, Γκισλέν Μάξγουελ, η οποία κατατέθηκε το 2015 και διευθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα.

Σε αυτή η Τζιούφρε απαντά σε ερωτήσεις των δικηγόρων του διάσημου καθηγητή νομικής Άλαν Ντέρσοβιτς (ο οποίος επισης αναφέρεται στην «λίστα Έπσταϊν») σχετικά με τους ισχυρισμούς της ότι πέρασε χρόνο με τον Δούκα της Υόρκης το 2001.

«Πληρωθήκατε 10 έως 15.000 δολάρια από τον Τζέφρι Έπσταϊν ή από άλλο άτομο εκ μέρους του Τζέφρι Έπσταϊν για να κάνετε σεξ με τον πρίγκιπα Άντριου;» ήταν η ερώτηση των δικηγόρων με την Τζιούφρε να απαντά: «Ναι, έλαβα 15.000 δολάρια. Δεν ξέρω ποιο είναι το αντίστοιχο ποσό σε λίρες Αγγλίας, αφού έλαβα το ποσό αμερικανικά δολάρια».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Άντριου έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι διέπραξε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη και ισχυρίζεται ότι δεν συνάντησε ποτέ την κ. Τζιούφρε, η οποία είχε πέσει θύμα trafficking από τον Έπσταϊν.

Ο δούκας του Γιορκ πλήρωσε εκατομμύρια λίρες σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για τη διευθέτηση μιας ξεχωριστής αγωγής που κατέθεσε εναντίον του η Τζιούφρε, ισχυριζόμενη ότι την κακοποίησε σεξουαλικά σε τρεις περιπτώσεις, μία στο Λονδίνο, μία στη Νέα Υόρκη και την τρίτη στο ιδιωτικό νησί του Επστάϊν στην Καραϊβική. Δεν είναι γνωστό σε ποια από τις τρεις περιπτώσεις αναφερόταν η Τζιούφρε στην κατάθεσή της το 2015.